- hirdetés -

A határőrök összetartó közösség. Így van ez, mikor aktív szolgálatot látnak el és nem változik a nyugdíjas évek alatt sem. Szépen mutatta ezt a Szent László napi ünnepi összejövetelük.

A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete 2019. június 29-én, a volt HŐR Pihenőházban tartotta a Szent László naphoz kapcsolódó, Határőrség Napi Emlékező rendezvényét több mint 150 fő részvételével.

A csapatzászló bevonulása és a Himnusz elhangzása után Hortobágyi Zoltán ny. ezredes Elnök köszöntötte a megjelenteket, külön köszöntve a meghívott Egyesületek, a Magyarkanizsai Nyugdíjas Rendőr Egyesület, a Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség, a Csongrád Megyei Nyugdíjas Rendőr Egyesület képviselőit.

Ezt követően Zsarnai Imre ny. hőr. alezredes tartotta meg ünnepi beszédét, amelyben megemlékezett a régmúlt és a közelmúlt Határőrségéről.

A főkapitányság felső vezetését Seres Ildikó r. ezredes és Berczi László r. ezredes képviselte, akik Hollóházi porcelánvázával köszöntötték Dr. Rusznák Jolán nyá. hőr. orvos alezredes asszonyt 70. születésnapja alkalmából. Ezután kezdődtek a csapatversenyek, mely során a jelentkezők számot adhattak ügyességükről és tudásukról. Nyolc versenyszámban, tizenkét csapat mérte össze erejét.

Az elkészült marhapörkölt osztatlan sikert aratott (Fotó: OHNYE)

Közben a Verasztó István főszakács és csapata (Dr. Faludi János, Pusztai Mihály, Ungi András) 4 bográcsban marhahúst főztek, amely hús mennyiség a főkapitányság ajándéka volt. Szívós Lajos, volt határőr és családja közben önkéntes alapon, a jelenlévőket csodálatos palacsintákkal örvendeztette meg, amelyek oly nagy számban készültek, hogy úgy tűnt sohasem fogynak el.

Délre véget értek a versenyek.

1. helyezést ért el: Csongrád Megyei Nyugdíjas Rendőr Egyesület
2. helyezést ért el: Ludvig Csaba által vezetett csapat
3. helyezést ért el: Magyarkanizsai Nyugdíjas Rendőr Egyesület

Első ízben jutalmazták a legsportszerűbb csapatot, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy korrekten és előzékenyen senkit se előzzenek meg.

Az Egyesület Elnöke a jelenlévő László utónevű tagokat egy-egy üveg borral köszöntötte, majd a finom ebéd elfogyasztása után folytatódott a kötetlen beszélgetés egészen a késő délutáni órákig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.