- hirdetés -

Orosháza a tavalyihoz hasonlóan idén is benevezett a Virágos Magyarország versenyre, amelyen a szakmai zsűri mellett a közönség is dönthet a díjak sorsáról. A szavazás ma indult és július hetedikéig adhatjuk le voksunkat.

A több mint húsz éves múltra visszatekintő megmérettetés legfőbb célja a rendezett, kulturált környezet kialakítása, valamint a város idegenforgalmi vonzerejének, és a település virágfelületeinek növelése.
– június 26-án érkeztek Szegedről Orosházára a verseny országosan elismert zsűritagjai, akik között kertész, tájépítész és építész is volt – ismertette Széplaki Dóra, az önkormányzat Környezetvédelmi ügyintézője.

Kiemelte: a szakmai zsűri sok tényezőt vesz figyelembe az értékelésnél. Megnézik a település gondozottságát, a zöldfelületek mennyiségét, a fejlesztési terveket, a játszótereket, a kalandparkot, főteret, a munkásszállót és Gyopáros területét is – ismertette az ügyintéző.

A szakemberek mellett most bárki leteheti voksát kedvenc települése mellett. A „Legvirágosabb Úti Cél” címért folyó közönségszavazás július elsején déltől kezdődött a verseny Facebook-oldalán, ahol a 30.000 fős és kisebb városok mérik össze szépségüket. Ebben a kategóriában indul Orosháza is.

A nyertes helység szép oklevelet, egy szerencsés szavazó pedig ajándékot kap.
– Szavazni 2019. július 7-én éjfélig lehet a képek alatti reakciógombok megnyomásával. A kommentben és üzenetben leadott szavazatok csak drukkolásnak számítanak, a végeredménybe nem számítanak bele – olvasható a Virágos Magyarország verseny közösségi oldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.