- hirdetés -

Az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ harmadik alkalommal rendezte meg az Egészség- és Sportnapját. Az eseményen mindenki megtalálta a neki való programot.

A program helyszínéül a kiváló adottságokkal rendelkező Alföld Gyöngye Kalandparkot választották a szervezők. Az intézmény munkatársai és hozzátartozóik a helyszínen található büfé szolgáltatásain kívül, minden programot térítésmentesen vehettek igénybe, számtalan lehetőség között választva.

(Fotó:ESZK)

A kisebb gyermekeknek gyereksarok, a nagyobbaknak X-box játéklehetőség kínálkozott az Alföld Gyöngye Kalandpark főépületében. Ugyanitt kaptak helyet a Soke Optika szakemberei is, akik ingyenes látásvizsgálatot végeztek az érdeklődők számára. Ki lehetett próbálni a henna- és csillámtetoválást, az arcfestést, a hajfonást, és természetesen nem csak a gyerekek, de a vállalkozó kedvű felnőttek is éltek a lehetőséggel. Ugráló vár és óriáscsúszda varázsolta el a gyerekeket, akik a Pom-Pom Gyermekszínház előadását is megnézhették pihenésképpen.

– Mivel a rendezvény középpontjában az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás állt, ezért az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa segítségével az érdeklődők megtudhatták, hogy mennyi a vércukruk, vérnyomásuk, koleszterinszintjük, ugyanakkor életmód tanácsokat is kaphattak dietetikus és pszichológus szakemberektől. Természetesen a sport sem maradhatott el, gerincjóga oktató és aerobik oktató buzdította a résztvevőket a testmozgásra – ismertette Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója.

(Fotó:ESZK)

A Dogland Alapítvány jóvoltából kutyákkal is lehetett ismerkedni, de impozáns motorok is várták az érdeklődőket. Az intézmény munkatársaiból és családtagjaikból álló csapatok ügyességi versenyen mérték össze az erejüket, a közönség pedig lelkesen szurkolt a csapattagoknak. Az érdeklődők a Semiramis Orientális Tánciskola előadásában is gyönyörködhettek, akik a műsor végén közös tánccal zárták produkciójukat.

Nem maradt el a nagyon népszerű pörköltfőző verseny sem, ahol hat csapat versengett, és szakértő zsűri döntötte el, hogy melyik pörkölt volt a legfinomabb. Persze a végén az elkészített finom marhapörköltet el is fogyasztották a részt vevők. Senki nem maradt éhesen, mivel Kiss Imréné és Lipták Zoltánné további bográcsokban főzték a marhapörköltet, mindeni óriási megelégedettségére. Azok, akik szerették volna megörökíteni az emlékezetes és vidám pillanatokat, profi fotós állt rendelkezésükre, természetesen ez is ingyenes szolgáltatás volt. A vacsora alatt Seres Adél bűvölte el énekhangával a közönséget.

A rendezvény teljes ideje alatt ingyenes szörp- és szódafogyasztás, az egészséges táplálkozás jegyében pedig egyéb finomságok, gyümölcsök és saslik várta az ESZK-es vendégeket. Remek programokkal, kitűnő hangulatban zajlott az Egységes Szociális Központ Egészség- és Sportnapja, közel 200 fő részvételével. Az esemény ideje alatt a kalandpark minden szolgáltatását ingyen lehetett igénybe venni.

A szombati rendezvény a Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása elnevezésű pályázat keretein belül valósult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.