- hirdetés -

Remekül teljesítettek a Czina iskola diákjai a Kis Iskolák Sportversenyének országos döntőjén. Debrecenben összesítésben harmadik helyen végzett a hárompróba fiú csapat.

A versenyre a kétszáz fő tanulólétszám alatti iskolák, tagiskolák jelentkezhetnek és négy korcsoportban mérik össze tudásukat a fiatalok. Az orosházi Czina iskolát egyéniben a lányok közül Skorka Johanna és Vass Szintia képviselte. Mindketten 600 méter síkfutásban álltak rajthoz, Johanna végül a dobogó második fokára állhatott fel, míg Szintia a 15. helyen érkezett célba.

Skorka Johanna és Vass Szintia (Fotó: Czina iskola)

Rajtuk kívül az intézmény hatfős hárompróba csapata jutott be a debreceni fináléba. A versenykiírás szerint a csapat tagjai közül két főnek I-II. korcsoportos, kettőnek III. korcsoportos, szintén kettőnek IV. korcsoportos atlétának kellett lennie. A sportolók síkfutásban, távolugrásban és kislabda hajításban törekedtek a minél jobb eredmény elérésére, ezek összesítéséből alakultak ki végül a helyezések.

Ez alapján a Fekete Tibor, Sarkadi Tamás, Horváth József, Stigermájer Dorián, Farkas Dominik és Stigermájer Martin alkotta hatos (kiemelt képen) összesítésben a harmadik helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.