- hirdetés -

Az országos szúnyoginvázió miatt több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés. Minden olyan helyen várható a vérszívók gyérítése, ahol a legnagyobb számban vannak jelen, így Orosházán is.

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a szúnyograjzás miatt. A héten 471 településen és 8 budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron permeteznek, illetve biológiai módszerrel is csökkentik a lárvák számát.

Országszerte rovarszakértők vizsgálják, hogy hol a legtöbb a szúnyog. A katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés azokon a településeken történik meg, ahol a legnagyobb a szúnyogártalom.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint június 24-e és 30-a között, Orosházán 1200 hektár területen légi-, míg 200 hektáron földi, kémiai gyérítés várható.

Továbbra is számolni kell azzal, hogy esős, szeles időjárás esetén a kezeléseket elhalasztják. Ilyenkor a kijelölt pótnapokon permeteznek majd, ez jellemzően az eredeti időpontot követő első vagy második nap, az időjárás függvényében.

A Katasztrófavédelem irányítása mellett április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.