- hirdetés -

Az első fecskék egyike volt a Vörösmarty iskola kis csoportja, amely megtekintette az emlékkiállítást.

Egy országos pályázat keretében, napközis táborban, nyolc csoportban vehettek részt a Vörösmarty iskola diákjai a hét folyamán. A „Közlekedés, KRESZ, sport és egészségre nevelés” csoport tagjai a kirándulási napon a Mátrai Stadionba sétáltak ki és a focizás mellett megtekintették a Mátrai-emlékszobát.

– A Berta József Labdarúgó Alapítvány több éves előkészítő- és gyűjtőmunkájának eredményeképpen 2018. szeptember 9-én avattuk fel a 81-szeres egykori válogatott labdarúgó, Mátrai Sándor fotóit, relikviáit bemutató emléktermet. A napokban értesültem arról, hogy a Vörösmarty iskola kisdiákjai szeretnék megtekinteni a kiállítást, örömmel vállaltam a házigazda szerepét. Úgy láttam, a gyerekek érdeklődve figyelték a sportlétesítményről, az OMTK egyesületről és Mátrai Sanyiról tartott visszaemlékezésemet – nyilatkozta Szűcs Ferenc, a Berta József Labdarúgó Alapítvány titkára.

Mátrai Sándor pályafutása példás lehet a fiatalság előtt (Fotó: Betkó Tamás)

Ambrus Máté, az OMTK-ULE korosztályos labdarúgó csapatának játékosa érdeklődve hallgatta a régmúlt történéseit.

– A nyári szünet egy szuper jó focitáborral indult a Vörösmarty iskolában. A tábor utolsó napján ellátogattunk a Mátrai Sándor Stadionba és megtekintettük az emlékszobát. Megtudtuk, hogy Mátrai Sándor sportolói pályafutását Orosházán kezdte, kiváló hátvédként a Ferencvárost erősítette éveken keresztül. A tárlatvezetést az a Szűcs Ferenc tartotta, aki szintén nagyszerű labdarúgója volt a városnak. Az emlékszoba földszintjén számtalan fotót láthattunk Mátrai Sándorról és olyan focistákról, akik Orosházáról indultak. Az emeleten elsősorban Mátrai ferencvárosi pályafutásáról összegyűjtött relikviákat láthattunk. Régi cipők, labdák, a Fradi fennállásának 100. évfordulójára kiadott emlékérme, és sok-sok csapatfotó várt minket. A labdarúgó pályafutása példaértékű számomra, fiatal labdarúgóként jó látni, hogy akarat és kitartás mellett a városból is szép sportpályafutást lehet elérni – mondta el Ambrus Máté.

A találkozás végén Szűcs Ferenc nyugalmazott pedagógus felidézte, bár az emlékszoba nincs nyitva napi szinten a látogatók előtt, de érdeklődésre, egyeztetés után csoportok részére szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.