- hirdetés -

Istentisztelettel zárult a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanéve június 23-án. A diákok jókívánságokkal és útmutatókkal kezdik meg a megérdemelt pihenést. Többen jutalomban és dicséretben is részesültek az elmúlt tíz hónapban mutatott kiemelkedő tanulmányi munkájukért.

Nem csak istentiszteletre, hanem egy mozgalmas, néha küzdelmes tanév lezárásának megünneplésére hívtak az Evangélikus Templom harangjai vasárnap 10 órakor. Szigethy Szilárd, az intézmény iskolalelkésze köszöntötte az egybegyűlteket.

Prédikációjában az iskola diákjaihoz szólt. Lukács evangéliumának 24. fejezetéből idézett. Felelevenítette a két tanítvány útját, akik Emmauszba menet találkoztak Jézussal, majd otthonukba invitálták. Az iskolalelkész példaként állította a diákság és a hívők elé ezt történetet, mellyel azt kívánta mondani, hogy az iskola tanulói célba értek, akár a két tanítvány. A cél pedig a tanév vége, az érettségi bizonyítványok megszerzése. De emlékeztette a növendékeket arra, hogy nyáron is forduljanak Jézushoz.

Nagy Róbert, az intézmény igazgatója kiemelte, sokak számára végződött a tanév eredményesen, de vannak olyan diákok is, akiknek a nyári szünidőben elő kell venni a tankönyveket. Emlékeztetett továbbá 2018/2019-es tanévnyitó ünnepségre, ahol arra kérte a diákokat, hogy hozzák ki magukból a legjobbat, és fejlődjenek mind emberségből, mind szeretetből. Ahogy fogalmazott: Az nem derül ki a bizonyítványból, hogy sikerült-e ez a fejlődés. Hozzátette, mindenki nézzen saját lelkiismeretébe, és ha úgy látja, hogy ez a fejlődés megtörtént, akkor jó munkát végeztek.

Kiemelte, az, hogy valakinek nem a legfényesebb a bizonyítványa, még nem jelenti azt, hogy ne lenne értékes ember, hiszen minden egyes diák ugyanolyan fontos alkotóeleme az iskolai közösségnek.

Az igazgató felolvasott néhány, az osztályfőnökök által írt értékelést osztályaikról. Ezek azt mutatták, hogy az intézményben egy összetartó, erős és szorgalmas diákközösség van.
– Büszke vagyok rá, hogy ilyen lélek van az iskolában. Azt kívánom, hogy ez a lelkület megmaradjon – mondta Nagy Róbert.

Az ünnepségen jutalmakat adtak át a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel végzett diákoknak, a Diákönkormányzat végzős tagjainak, valamint megköszönték az iskola búcsúzó pedagógusainak a hosszú éveken át tartó munkájukat.

A tanévzáró végén az egybegyűltek közösen énekelték a Himnuszt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.