- hirdetés -

Újabb kiállításnak adott otthont június 22-én a Városi Képtár. A Múzeumok Éjszakája alkalmából ezúttal Szaszkó István fotóiból állítottak össze egy színes kiállítást, melynek címe: Objektíven szemlélve. A kiállítás helyszínén gyerekfotózásra is lehetőség nyílt.

Este ható órára elfoglalták helyeiket a megnyitóra érkezők. Az eseményt Szelényi Katalin képzőművész nyitotta meg. Beszédében elmondta: a fotókon, ha jól megfigyeljük őket, jelen van az időutazás és az utazás is olykor.
– Többek között természetfotókat is láthatunk a kiállított képek között. Az árnyék és fény hatások igen erősek, dominánsak. Az ellenfényben készült fotók hangulata magával ragadó – fogalmazott nyitóbeszédében.

(Fotó:Kecskeméti Krisztina)

Szaszkó István fotográfus korábban automata gépekkel fotózott. Mint mondta, általában makró és természetfotókat készít, de emellett a tárgyfotózást is kedveli.
– Ezen a kiállításon leginkább orosházi képeket láthatunk, így egy egészen más szempontól láthatják az orosházi részleteket a lakosok, amelyek mellett valószínűleg elmennének, ha csak napközben sétálnának az utcán – mondta a fotográfus.

Az eseményen gyermekfotózásra is lehetőség nyílt, amelyet szívesen ki is próbáltak a legkisebbek. A tárlat szeptember harmadikáig tekinthető meg a Városi Képtárban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.