- hirdetés -

Az Eötvös iskola diákja több sportágban is jeleskedett.

Az Örökös Vándorserleget az év legeredményesebb, a diákolimpiai versenyeken a legmagasabb pontszámot elérő orosházi gyermeksportoló kapja meg. A díjat 2006-ban hozta létre Szűcs Ferenc, aki 1995-ös nyugdíjba vonulásáig évtizedeken keresztül irányította városunk diáksportját. A vándordíjjal az iskolai diáksportra kívánta irányítani a figyelmet.

Az idei tanévben Fekete Bence, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8.b osztályos tanulója  szerezte meg az első helyet Orosháza város diákolimpikonjainak külön versenyében. Bence több sportágban is jeleskedett, így birkózásban és az atlétika több versenyszámában ért el országos eredményt. A diák a tanévzárón vette át a serleget az alapítótól, Szűcs Ferenctől.

– Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy én nyertem a díjat. A birkózás a kedvenc sportágam, ebben lehetne még fejlődnöm. Szeretnék egyszer felnőttként is részt venni egy olimpián! A Táncsics gimnázium sport szakán folytatom iskolai tanulmányaimat, lehetőséget adva a további sportolásra – vélekedett Fekete Bence.

Szűcs Ferenc adta át a díjat Fekete Bencének (Fotó: Rosta Tibor)

A díjazott tanuló országos versenyeken elért eredményei:

Az országos diákolimpia döntőjében szabadfogásban a 2. helyet szerezte meg, kötöttfogásban 5. lett. Kislabdahajításban országos 4., mezei futásban 25. helyen végzett. 1500 m futásban 15., a 4×1000 m váltóban 9. helyen zárt. A díj odaítélésének pontrendszere alapján 583 ponttal hódította el a Szűcs Ferenc Vándorserleget.

Kiemelt fotó forrása: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.