- hirdetés -

A ballagások időszakát éljük és mint tudjuk az utóbbi években ez a szép szokás nem csak az iskolában de az oviban, sőt a bölcsődében is divatba jött.

Pénteken délután megtelt a Zöldfa utcai Kisharang Bölcsőde. Jöttek a ballagással egybekötött gyermeknapi rendezvényre a szülők testvérek, nagyszülők, hogy együtt töltsék ezt a szép délutánt.

Mint azt Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető elmondta, ebben az életkorban még nincsenek igazán tisztában a gyerekek azzal, hogy kicsiny életüknek egy szakasza lezárul és ez a búcsú napja.

– Mintegy hatvanan vesznek búcsút a ballagással a bölcsitől. Szinte kiürül az intézmény, várjuk az új jelentkezőket. Sokat beszéltünk a gyerekekkel arról, hogy ők most oviba mennek, valami megváltozik, de mert azért ők még nincsenek úgy tudatában a ballagás jelentőségével és mert sokan közülük jönnek még egész nyáron, ez a búcsú inkább jelképes – mondta el a bölcsődevezető.

Bogárné Kiss Ildikó köszöntötte a szülőket és búcsúztatta a bölcsis „öregdiákokat”
(Fotó: Rosta Tibor)

A ballagás egy egész rövid ünnepség volt, ahol Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ (ESZK) vezetője köszöntötte a szülőket, majd felolvasták a búcsúzó gyerekek névsorát. Ezt a napot a szervezők inkább a fergeteges gyereknapi bulival kívánták emlékezetessé tenni a lurkók számára.

– Tűzoltó autó, rendőrautó, markoló gép, de lesz ugrálóvár, arcfestés, kutyás bemutató, póni lovaglás, csillám tetkó, a Csiga-duó fellépése és még sorolhatnánk a program lehetőségeket. Biztosan emlékezetes lesz ez a délután a gyerekeknek, hisz nem csak – az ő szintjükön – nagyot bulizhatnak, de ezt a szülőkkel, testvérekkel rokonokkal együtt tehetik meg – teszi hozzá Dénes-Földesi Mónika

Jól érezte magát mindenki a bölcsiben és a fiatal szülők talán most vették először észre, hogy milyen gyorsan fut az idő…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.