- hirdetés -

Ismét egy figyelemre méltó kezdeményezést valósított meg a héten a Vadvirág Esélyklub. Nyílt hetet hirdettek. A foglalkozások fő vonala a képzőművészet.

A Vadvirág kapuit megnyitották erre a hétre. Nyolc-tizenkét évess gyerekeket vártak első sorban erre az ún. táborra, hogy a gyerekek betekintést kapjanak, megismerhessék a Vadvirágosok mindennapjait, az ottani életet. Az első naptól kezdve folyamatosan egyre többen voltak kíváncsiak a klubban zajló életre, minden nap több „külsős” fiatal vett részt a foglalkozásokon.

Mint Bohus-Krajó Tünde szakmai koordinátor elmondta, a délelőttök fő tevékenysége a Kohut Béla vezette képzőművészeti foglalkozás, melynek során együtt alkotnak a gondozottak és a nyílt hét látogatói. Délutánokra sokszínű programfüzért állítottak össze a szervezők.

Kohut Béla irányításával zajlanak a képzőművészeti foglalkozások (Fotó: Vadvirág EK.)

– Mindenféle más tevékenység is zajlik a képzőművészet mellett. A zumbától kezdve a kosárfonáson, sógyurmán keresztül a közös éneklésig, táncig sok mindent csinálunk. Az ide látogató fiatalok és a gondozottak számára is nagy élményt nyújtanak a közös tevékenységek, játékok és tulajdonképpen ez is volt a célunk – avat be a szakmai koordinátor.

A délelőtti képzőművész foglalkozásokon sok műfajba, technikába kóstolhatnak bele a résztvevők. Készítettek grafikákat, festményeket, kollázsokat, montázsokat.

– Csodás az a szeretet, ami itt megnyilvánul. Ügyesen, okosan, egymást segítve dolgoznak a gyerekek. Úgy érzem, hogy a közösségépítő célját maximálisan elérte a foglalkozás sorozat – foglalta össze Kohut Béla festőművész.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.