- hirdetés -

Az általános iskolák közül elsőként a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdték a tanév évzáró ünnepségeinek sorozatát. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is díjazták a legügyesebb tanulókat, valamint a nyugdíjba vonuló tanároktól is elköszöntek.

A kiszámíthatatlan időjárásnak köszönhetően az udvar helyett ezúttal az osztálytermek adtak otthont a Református iskola évzáró ünnepségének, itt hallgathatták meg a tanulók és osztályfőnökeik Kisné Bor Emília igazgatónő tanévzáró gondolatait. Szerencsére több téren is pozitívumokkal, sikerekkel zárult az idei tanév.

Az iskola tanulói az országos kompetenciamérések során mind matematikából, mind olvasás-szövegértésből az országos átlag felett vagy azzal megegyezve végeztek. Az intézmény ebben az évben is több sikeres pályázatot adott le (Digitális környezet a köznevelésről, Határtalanul!), reményeik szerint pedig hamarosan a tornaterem felújítása is megkezdődhet. A pályázatokon elnyert pénzösszegek emellett jelentős segítséget nyújtanak a tehetséggondozó- és felzárkóztató foglalkozások, valamint pedagógus továbbképzések indításában.

A végzős nyolcadik osztályosok 90 százalékát érettségit adó középiskolába vették fel, 52 százalékukat gimnáziumba, míg 38-at szakgimnáziumba. Idén összesen 420 tanuló kapta kézhez bizonyítványát, Gulyásné Benkő Beáta igazgatóhelyettes pedig ismertette azoknak a tanulóknak a neveit, akik példás magatartásuknak és szorgalmuknak köszönhetően kiváló tanulmányi eredménnyel zártak.

Közülük is kiemelkedett Fosztó Zoltán, Molnár Marcell és Varga Szilárd, akik különdíjat vehettek át Bojtor István alpolgármestertől. Nem feledkeztek meg az idén nyugdíjba vonuló pedagógusokról sem, a 2018/2019-es tanévet követően Nászné Suszták Judit és Losonczi István köszönt el az iskolától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.