- hirdetés -

Tusnádfürdőn, Orosháza testvérvárosában járt a hétvégén Dávid Zoltán polgármester, hogy együtt ünnepelje meg a helyiekkel az erdélyi település várossá nyilvánításának több mint fél évszázados évfordulóját.

Három napon át ünnepelte Tusnádfürdő várossá válásának 51. évfordulóját, a rendezvényeken Orosházáról Dávid Zoltán polgármester mellett Németh Béla önkormányzati képviselő, tanácsnok vett részt.

A programsorozat ünnepi mozzanatokkal indult június 14-én. Tusnádfürdő megerősítette húszéves testvérvárosi kapcsolatát Jánoshalmával, valamint együttműködési megállapodást kötött Fejér megyével. Ezt követően leleplezték azt a Barátság-emlékművet, amelyet Budapest XXI. kerülete, Csepel önkormányzata adományozott a városnak, majd vasárnapig színes programok következtek. Főzőversenyre, folklór műsorra, koncertekre, bálra is sor került, valamint köszöntötték a 25. és 50. házassági évfordulót ünneplő tusnádi házaspárokat, illetve a 18 és 80 éves helyieket.

– Mindig örömmel látogatunk el Tusnádfürdőre, és ugyanilyen örömmel fogadjuk az onnan érkezőket, legközelebb augusztusban. Azt gondolom, hogy a két települést egy valóban élő, szoros, egymást segítő kapcsolat köti össze, és erre büszke vagyok. Az ilyen testvérvárosi kapcsolatok, mint ami Orosháza és Tusnádfürdő között is fennáll 1995 óta, lehetővé teszik, hogy megmaradjanak, sőt, erősödjenek a határon átívelő magyar-magyar kötelékek. Erre pedig nagy szükség van, főként olyan időkben, amikor azt kell látnunk, hogy az Úz-völgyi katonatemető többé nem a csendes tiszteletadás helye, hanem a legalapvetőbb emberi értékrend és a kisebbségi jogok teljes semmibevételének színtere – fogalmazott Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.