- hirdetés -

Meghívásos szabadfogású versenyen vehettek részt az Orosházi Birkózó Egyesület diák- és gyermekkorú versenyzői. A klubot 10 fiatal versenyző képviselte, akik mindannyian kitettek magukért, aranyérmekkel és dobogós helyezésekkel tértek haza.

Harmadik alkalommal rendezték meg június 16-án Kecskemét-Katonatelepen a Hírös Kupa nevet viselő meghívásos szabadfogású birkózóversenyt a legfiatalabb korosztályok képviselőinek. Sok tehetséges, sportolni vágyó fiatal választotta a birkózást Magyarországon, amit jól mutat a verseny 145 fős létszáma. Az Orosházi Birkózó Egyesület 10 versenyzővel képviseltette magát a gyermek- és diák korosztályokban szervezett megmérettetésen.

A klub sportolói ebben a félévben utoljára mutathatták meg felkészültségüket versenyen, ahonnan szép eredményekkel, számos éremmel jöttek haza. A gyermek II. kategóriában versenyző Hangya Borisz és Álmosi Áron Attila a dobogó legfelső fokára állhattak fel súlycsoportjukban, de a diák I.-esek közt induló Zsóri Axel és a diák II.-es kategóriában versenyző Verasztó Albert is aranyéremmel zárt.

A győzelmeken kívül ezüst- és bronzérmeknek sem maradtak híján a fiatal birkózók. Ez a csapatverseny összesítésében is megmutatkozott, ahol épphogy lecsúsztak a dobogóról, a negyedik helyen végeztek.

A legfiatalabb birkózókra jól megérdemelt nyári pihenőjük előtt egy egyhetes edzőtábor vár még júliusban.

Részletes eredmények:
Gyermek II. kategória:
29 kg: Hangya Borisz I. hely
+42 kg: Álmosi Áron Attila I. hely

Gyermek I. kategória:
26 kg: Nagy Marcell III. hely
26 kg: Pusztai Márkó II. hely
35 kg: Kozma Emma II. hely

Diák II. kategória:
23 kg: Verasztó Albert I. hely
26 kg: Rajtó Bálint II. hely
29 kg: Bódi Csaba III. hely
35 kg: Darók Levente V. hely

Diák I. kategória:
35 kg: Zsóri Axel I. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.