- hirdetés -

Az idén – egész pontosan ma (06.12.) – hetven esztendős városi könyvtár a jubileumi évben sok programmal kedveskedik az olvasóknak, a város közönségének. Ezek egyike volt a kedd esti múltidézés.

Az „Ezt látta a kameránk” sorozatban a könyvtár munkatársai – legfőképp a zenei könyvtáros Törköly József – által, az elmúlt két évtizedben rögzített könyvtári és városi programokon felvett videó anyagokból válogatnak. A tematikus sorozat második állomása volt a tegnapi, melynek fő témája, a könyvtári dolgozók munkájának bemutatása volt. Persze ne a könyvkölcsönzésre, beszerzésre, katalogizálásra gondoljunk, hisz ezeket mindenki ismerheti, aki jár a könyvtárba.

A négy blokkban tizennégy bejátszást láthatott a szép számú közönség. A könyvtárosok ezekben felolvastak, rendeztek, konferenciát nyitottak meg, vetélkedőt vezettek, könyvbemutatón moderátorkodtak és még sorolhatnánk. A Dózsa György utcai épületben tartott blogger találkozótól elkezdve, gyerekkönyvtári foglalkozásokon keresztül, a rock-vetélkedőig pillanthattunk bele munkájukba.

A blokkok közt a házigazda néhány mondatot mondott a következő filmekről (Fotó: Rosta Tibor)

Törköly József zenei könyvtáros, az est házigazdája elmondta, hogy rengeteg felvételből kellett kiválasztaniuk a keddi másfél óra anyagát.

– Igyekeztünk úgy válogatni, hogy mindegyik kollégánkról legyen egy-egy bejátszás, illetve hogy láthatóvá tegyük a mindennapi munkánk melletti tevékenységeink sokszínűségét – emelte ki a házigazda.

Az olvasótermet majdnem teljesen megtöltő közönség jól szórakozott, hisz a bejátszásokban a könyvtárosokon kívül sok jólismert arc tűnt fel, hol komoly, hol vidám események résztvevőjeként.

A sorozat harmadik estjét szeptemberre tervezik. Ennek témáját egyenlőre a titok homálya fedi, de az első kettőből kiindulva érdemes lesz figyelni a programajánlókat és megnézni, végig élni a harmadikat is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.