- hirdetés -

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület az eddigi legsikeresebb szezonját méltóképpen zárta Budapesten.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten a 2019. évi Gyermek Kard Magyar Bajnokságot. A verseny rendezője az Újpesti Torna Egylet volt. Szombaton az egyéni küzdelmekre került sor. A férfi mezőny 100, míg a női 77 indulóból állt össze.

Farkas Donát a 90-dik helyet szerezte meg, ez volt élete második versenye, de szépen helytállt a „mélyvízben”. A lányok ismét kitettek magukért. Egyéniben és csapatban is egyaránt mindent beleadtak és „kivívták magukat” a szezon utolsó versenyén, aminek meg is lett az eredménye.

– Kis Abigél szuper formában vívott egész nap. A selejtezőben mindössze két találatot kapott, így kiemeltként azonnal a legjobb 32-be került. A döntőig meg sem állt, ahol idei nagy ellenfelével, Domonkos Emesével (Kárpáti Rudolf Vívó Klub) került ismét össze. Sajnos most sem sikerült legyőznie, de nem adta könnyen az aranyérmet. Végül a 15-10-es végeredménnyel a dobogó második fokára állhatott fel. Az egyesület történetében először sikerült tanítványunknak országos bajnoki érmet szerezni. Abigél az egész éves teljesítményével összetettben is a gyermek ranglista második helyezettje, illetve az utánpótlás válogatott tagja. Hétvégén ismét válogatott táborba utazhat eredményei alapján – nyilatkozta edzője, Nagy Nándor, kiemelve, említésre méltó a másik három lány teljesítménye is: 11. hely Janecskó Dorina, 35. hely Papp Zsanett (2007 bambi korosztályú). 40. hely Rózsa Anna.

Ezekkel a helyezésekkel a csapat az 5. helyre rangsorolta magát a másnapi csapatversenyre a 15 csapat közül.

Az orosházi vívók a budapesti versenyen (Fotó: egyesület)

– A nyolcba kerülésért fölényesen sikerült megverni a Nagykanizsa csapatát. Ezt követően a legjobb négy közé óriási küzdelemben 45-43-ra győzték le orosházi tanítványaink a BVSC csapatát, ami önmagában is hatalmas eredmény. A helyosztókra elfáradtak a lányok, így előbb az elődöntőben szenvedtek 45-36-os vereséget a Törökbálint ellen, majd a harmadik helyért 45-35-re a Kárpáti csapattól kaptak ki, a negyedik helyen végeztek a csapatversenyben – számolt be a versenyről Nagy Nándor edző.

Pusztai Lajos egyesületi elnök a szezont is értékelte.

– Az orosházi vívó egyesület eddigi legsikeresebb szezonját tudja most maga mögött. Családi nappal és közös ebéddel zárjuk az évet, utána egy kis pihenő következik, majd augusztusban edzőtáborral kezdjük meg a jövő évi felkészülést. Magasra tettük a mércét, de dolgozunk tovább, hogy jövőre még szebb eredményeket érhessünk el. Ősztől megújult környezetben, igazi vívóteremben kezdhetjük meg a munkát. Klubunk idén ünnepli 60. születésnapját. Ezek az eredmények igazi születésnapi ajándékok számunkra. Nagyon büszkék vagyunk a nálunk tanuló gyermekekre. Szeptembertől ismét várunk mindenkit, aki szeretne csapatunkhoz tartozni – összegzett Pusztai Lajos elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.