- hirdetés -

Öten saját felelősségükre már elhagyhatták a kórházat.

Egy raliautó hajtott a közönségbe tegnap a X. Tótkomlós Rally-n. Az esetben többen megsérültek. A baleset sérültjei közül az Országos Mentőszolgálat öt felnőttet egy gyereket szállított az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára, mindannyian nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Öten közülük saját felelősségükre elhagyhatták a kórházat, egy személyt azonban még megfigyelés alatt tartanak – értesült a BEOL.

Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint hárman súlyosan, hatan könnyen sérültek. Egy súlyosan hasi sérült gyereket mentőhelikopter szállított Szegedre, egy másik súlyosan sérültet szintén mentőhelikopter a gyulai kórházba vitt comb- és lábszár sérüléssel, egy embert pedig fejsérüléssel vittek Békéscsabára.

A baleset másnapján Garay Rita, Tótkomlós polgármestere Facebookján jelezte, hogy a sérültek számíthatnak az önkormányzat segítségére.

– A tegnapi Tótkomlós Racing Autóverseny sérültjeinek jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk! Ezúton is felajánlom önkormányzatunk segítségét a sérülteknek és családjaiknak a nehéz időszak átvészelésében. Mindenben együttműködünk a hatóságokkal a történtek mielőbbi kivizsgálása érdekéden – írta Tótkomlós első embere.

Elszabadultak az indulatok

A legismertebb közösségi portálon elszabadultak az indulatok, többen annak adtak hangot, hogy ez a rendezvény nem egy település határain belülre való, sokan úgy vélik, hogy várható volt már egy baleset a nem megfelelő helyszín miatt.

Az autórali kedvelők és ezen sportágat űzök azonban azon az állásponton vannak, hogy egy ilyen versenyen nagy eséllyel történnek efféle balesetek, ez benne van a pakliban. Ahogy ez egyik fogalmaz: ez veszélyt jelent a versenyzőre, a közönségre, valamint a szervezőkre is.

Kiemelt kép: Für Henrik

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.