- hirdetés -

12 év munkáját ölelik fel Mucsi Gábor első önálló kiállításának anyagai. Az orosházi művész június 6-án, a Városházi Galérián mutatta be tárlatát a művészetet kedvelő vendégeknek.

Ugyan Budapesten már láthatták a festészet iránt érdeklődők Mucsi Gábor alkotásait, ezúttal azonban már saját önálló tárlatát mutathatta be a Városházi Galérián a fiatal orosházi művész.
– Bevallom, nagyon jó érzés ezt a sok képet így együtt látni, korábban még nem volt lehetőségem erre – mondta Mucsi Gábor.

A kiállított képek 12 év munkáját ölelik fel (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, a kiállított képek 12 év munkáját ölelik fel, van köztük olyan alkotás is, amely pár hónappal ezelőtt készült, de olyan is, amit már több, mint 10 éve festett meg. A kiállításon a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanáruk, Rekczkiné Csernai Ágnes adtak elő hegedűs produkciót a vendégeknek, majd az alkotó nagybátyja, Mucsi Sándor nyitotta meg a tárlatot.

Expresszív hatásúként jellemezte a képeket, melyek komolyan, határozottan tárnak fel egy-egy világot.
– Azok a jelenségek, melyek egykor taszították, most inspirálják. Hiszen különböző mentális betegségeket, függőségeket is tartalmaznak a képek, ha jobban megnézzük őket. Alapszíneket használ, sötéteket és világosat egyaránt. A képek készítésénél is többféle technikát alkalmaz, nem áll távol tőle az olajfestmény, a papír vagy a vászon sem – jellemezte a szerzőt Mucsi Sándor.

Június 6-án nyílt meg Mucsi Gábor első önálló kiállítása (Fotó: Rosta Tibor)

Ezt követően nem maradt más hátra, mint hogy közelebbről is megnézzék az alkotásokat. Mucsi Gábor kiállítását július 19-ig láthatják a Városházi Galérián a művészeteket kedvelők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.