- hirdetés -

Elképesztő csatát követően 6-6-os végeredménnyel sajnos elveszítette az 55 kilogrammos junior Európa-bajnoki döntőt Szél Anna.

Parádés teljesítménnyel kezdte meg szereplését június 6-án a Spanyolországban rendezett junior birkózó Európai-bajnokságon Szél Anna. Rögtön a selejtezőkben megkezdődtek számára a küzdelmek, de ez egyáltalán nem zavarta meg, parádés birkózással 11-0-ra gyűrte le első, olasz származású riválisát.

A bolgár Belberova a negyeddöntőben már nagyobb falatnak bizonyult, de szoros mérkőzésen, 3-2 arányban itt is Anna szerezte meg a győzelmet. Az elődöntőben kétséget sem hagyott afelől, hogy neki minimum az Európa-bajnoki dobogón van a helye, moldáv ellenfelének esélyt sem adva harcolta ki élete első junior korosztályban vívott világversenyén.

Parádés, 6-6-os mérkőzést birkózott a döntőben Szél Anna orosz ellenfelével (Fotó: United World Wrestling)

Másnap, június 6-án az esti órákban orosz ellenfél, név szerint Jekaterina Verbina várt rá. A lányok nem bízták a véletlenre a döntést, egészen parádés összecsapás alakult ki a döntőben. A 6-6-os végeredmény sajnos ezúttal nem Annának kedvezett, a nagyobb értékű akció az orosz lány javára döntött.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiválósága így a dobogó második fokára felállva ezüstéremmel bővítette a magyar küldöttség egyébként sem kis kollekcióját (A csütörtöki nappal bezárólag a magyar küldöttség négy arany-, három ezüst- és egy bronzéremnél tartott), tökéletes bemutatkozással megérkezve a junior mezőnybe.

Elszántságát és kitartását ismerve viszont biztosak lehetünk benne, hogy ez még csak a kezdet volt…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.