- hirdetés -

Egyre nagyobb divat a házasságot kötő fiatalok körében, hogy a házasságkötő terem helyett más, romantikusabbnak vélt helyszínt választanak egybekelésükhöz.

A hét végén esküvőn voltam Poroszlón (a szerk.). A keresztfiam esküvőjére voltunk hivatalosak. A menyasszony és családja a közeli Tarnamérán él, ezért is választották ezt a helyszínt, de leginkább azért, hogy régi vágyuk szerint, Isten szabad ege alatt, a Tisza tavon mondhassák ki az igent. A tóba benyúló földnyelven volt a szertartás, körülöttünk madarak, csónakázók, enyhe szellő – tényleg romantikus és szép volt.

Esküvői helyszín a Tisza tavon. A jó idő feltétel.

Orosházán is népszerű

Az orosházi anyakönyvi hivatalban érdeklődtünk és itt is megerősítették, hogy egyre nagyobb divat a házasulók körében a külső helyszín.

– Olyan igazán extrém házasságkötésünk nem igen volt, de szinte minden szombaton kimegyünk valahová. A leggyakoribb külső helyszínünk az Alföld-Gyöngye Hotel parkja, a Hotel Corvus mögött a tó partján, korábban nagyon felkapott volt a Tópart panzió kertje is. Volt már esküvőnk Gyopároson az erdőben, vagy itt a Fő-téren is – mondja Nagy Tünde Ivett anyakönyvvezető.

Mint megtudtuk, az anyakönyvvezetők szívesen vállalják ezeket a külső helyszínen megtartott esküvőket, mert bár nagyon szép a házasságkötő terem és szívesen is ajánlják mindenkinek, de a szabadtéri esküvőnek is meg van a maga bája, varázsa.

Mostantól férj és feleség vagytok…

– Persze előfordulnak néha érdekes helyzetek. Volt már olyan, hogy szemmel láthatóan jött fel a vihar és picit rövidíteni kellett a beszéden, mert a násznép percekre volt a bőrig ázástól. Olyan is előfordult, hogy egy makacsul visszatérő légy zavarta a szertartást és okozott derültséget, de ezek benne vannak, minden ilyen tényező ellenére szívesen csináljuk – teszi hozzá az anyakönyvvezető.

Megtudtuk azt is, hogy az elmúlt évekhez mérten Orosházán évről-évre növekszik a házasságot kötő fiatal párok száma. Tavaly meghaladta a százat, de bármennyi is legyen, szabad téren, vagy a házasságkötő teremben – a polgármesteri hivatalban várják őket szeretettel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.