- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete május 27-én tartotta világnapi ünnepségét, melynek keretein belül elismeréseket adtak át, Békéscsabán. Az év médiatámogatója az Orosházi Média lett.

Május nyolcadika a Vöröskereszt Világnapja, amely egyben Jean Henri Dunant, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítójának születésnapja is. Ennek apropójából tartották hétfőn, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének világnapi ünnepségét Békéscsabán, a Hotel Garzonban. Az eseményen mintegy 27 önkéntes, illetve szervezet vehetett át kitüntetést.

Az eseményen köszöntőt mondott Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese, dr. Párducz László, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei elnöke, Tóth Zoltánné megyei igazgató, dr. Sárosi Tamás a Békés Megyei Kormányhivatal, Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője, Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere, valamint a díjátadón megjelent Domonkos Illésné, Békés Megyei Országos Vezetőségi tag is.

– Jelképesen ugyan, de szeretnénk megköszönni az önkénteseink tevékenységét, hogy érezzék: fontosan nekünk, hiszen nélkülük nem léteznénk. Olyan kis létszámú főállású csapat végzi a vöröskeresztes tevékenységeket, hogy nélkülük nem tudnánk ennyi településen jelen lenni – fogalmazott Tóth Zoltánné a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója, akinek munkáját az eseményen Vöröskeresztes Szolgálatért Érdeméremmel köszönték meg.

Az év Médiatámogatója az Orosházi Média lett, az elismerést Nánási János cégvezető-főszerkesztő vette át.
– Az Orosházi Média munkatársai 2008 óta heti, havi rendszerességgel segíti az Orosházi Területi Szervezetünk munkáját. A programjainkról rendszeresen hírt adnak, mind az Orosházi Élet, mint a városi televízió, mind az OrosCafé médiafelületén. Segítségükkel széles körben tudjuk a lakosságot tájékoztatni programjainkról. Lelkiismeretes munkájuk és rendszeres tájékoztatásuk által, az Orosházi Területi Szervezet Vöröskeresztes tevékenysége széles körben nyilvánosságot kap. Jelenlétükkel rendszeresen megtisztelik rendezvényeinket, népszerűsítve a Vöröskereszt munkáját – hangzott el a méltatásban.

Az eseményen a Magyar Vöröskereszt, Elnöki Díszoklevél kitüntetésben részesítette: Zsóriné Araczki Márta nagyszénási és Szabó Imre Lászlóné orosházi önkéntest.
Szabó Imre Lászlóné 2015 óta nyugdíjas, azóta a Vöröskereszt lelkes önkénteseként tevékenykedik. Mint mondta, heti rendszerességgel végzi munkáját a szervezetnél. Tevékenysége nagyon sokrétű, a véradások mellett, megfordult már menekülttáborokban és ruhaosztásokon is.
– Nagyon jó érzés volt megkapni az elismerést, szeretek önkéntes lenni, ezért a fiatalokat is biztatnám, hogy vegyenek részt ebben, hiszen nagyon hasznos időtöltés – ismertette Szabó Imre Lászlóné.

Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Szabó Lászlóné Anikó szintén orosházi önkéntes, aki még 1995-ben csatlakozott a szervezethez.
– Akkoriban egyebek mellett ruhaosztásban és árvízvédelemben is részt vettünk, emellett természetesen régen és ma is kiveszem részem a véradás körüli munkálatokban. Szeretem csinálni, ha hívnak, én mindig boldogan megyek – mondta mosolyogva. Hozzátette: Az elismerésnek nagyon örül, meglepődött, hiszen nem számított rá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.