- hirdetés -

Az Orosházi Birkózó Egyesület serdülőkorú birkózói utaztak el a hétvégén Dunaszerdahelyre. A több ország részvételével zajló nemzetközi viadalon végül mindhárman dobogóra állhattak, ketten ráadásul annak tetejére.

Ezúttal sem a pihenésről szóltak az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzőinek a napjai, szinte nem telt el úgy hétvége a tavasszal, hogy ne utaztak volna valamilyen megyei, országos vagy nemzetközi megmérettetésre a birkózók. Úti céljuk ezúttal a csallóközi Dunaszerdahely volt, ahol rajtuk kívül még több ország képviselői érkeztek, hogy egy nemzetközi verseny keretében tegyék próbára felkészültségüket.

Ezúttal az egyesület serdülő korosztályban birkózó fiataljai voltak érdekeltek. Az 57 kilogrammos súlycsoportban egyből két orosházi birkózó képviseltette magát. Fekete Bence magabiztos birkózással állhatott fel a kategória dobogójának legfelső fokára, tovább bővítve ezzel nemzetközi versenyeken szerzett éremkollekcióját.

Két orosházi versenyző a dunaszerdahelyi nemzetközi verseny dobogóján (Fotó: egyesület)

Nem sokkal maradt el csapattársától Molnár Tibor, aki szintén az 57 kilogrammosok között indult, végül a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát bátor birkózással. Cseh Balázs még diák korosztályú versenyzőként, külön engedéllyel indult el a 75 kilósok mezőnyében. Ez azonban nem tartotta vissza őt attól, hogy csapattársaihoz hasonló fantasztikus teljesítménnyel behúzza a súlycsoport aranyérmét.

A diák I-es és serdülő birkózókra a jól megérdemelt nyári szünet előtt csapatbajnoki küzdelmek várnak, a két korosztály kötöttfogású mezőnyének döntő összecsapásainak a pesterzsébeti ESMTK birkózócsarnoka ad otthont június 1-2. között. Fekete Bencéről és Cseh Balázsról közelmúltbeli kiváló eredményeiknek köszönhetően hamarosan bővebb írással is jelentkezünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.