- hirdetés -

Május 18-án Győrbe utaztak következő versenyekre az orosházi triálversenyzők, ahol az idei Magyar Kupa második futamán vettek részt. A Dunakapu téren rendezett versenyen Kovács Péter a második helyen zárt kategóriájában, de Kovács Attila, Pocsai Richárd és Gugyella István is jó versenyt zárt.

A kategóriák négyes döntőit két kvalifikációs verseny is megelőzte, innen kerültek be a legjobban teljesítők az utolsó körbe. Kovács Péter magabiztosan ugrotta meg az akadályokat, második helyen kvalifikálva magát a döntőbe. Ott a 22-szeres magyar bajnok versenyző, Hegedűs László egyelőre jobbnak bizonyult, de nagyon kis különbség döntött az aranyérem sorsáról.

Győrben folytatódott a Magyar Kupa-sorozat (Fotó: Bontovics Fanni)

– Az első Magyar Kupa-futamot, sikerült megnyernem, így nagy elvárásokkal indultam el Győrbe, az Üveg-Világ Kft. támogatásával. Abszolút elégedett vagyok ezzel a második hellyel, hiszen még csak az első évemet töltöm a felnőtt korosztályban. A sokszoros magyar bajnok versenyző mögött végeztem, a győri megmérettetés szervezőjét viszont sikerült megelőznöm – ismertette a részleteket Kovács Péter.

Kovács Péter csapattársai is kitettek magukért teljesítményükkel. Pocsai Richárd a senior hobby-kategóriában indult, ahol a negyedik helyet sikerült megcsípnie. A felnőttek középhaladó kategóriájában két orosházi versenyzőnek lehetett szurkolni. A sűrű mezőnyben nagyon kis különbségek döntöttek a helyezések többségéről, Gugyella István a hatodik, Kovács Attila a hetedik helyen zárt.

A dobogó második fokára állhatott fel Kovács Péter (Fotó: Bontovics Fanni)

A versenysorozat itt még messze nem ért véget, következő állomásuk a Magyar Kupa következő futama lesz, melyet június 9-én Tarcalon rendeznek. Kovács Péter ezért már a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre utazik, hogy gyakorolhasson a pályán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.