- hirdetés -

A közelmúlt országos döntőin két diákolimpiai aranyérmet is szereztek az Orosházi Judo SE fiataljai. Kecskemét és Kaszó egyaránt „aranyos” település számukra.

Kecskeméten rendezték a Diák C és ifjúsági korcsoport országos diákolimpiai döntőjét a dzsúdósok számára. Az orosházi egyesület három diák és két ifi sportolóval vett részt a megmérettetésen. A kicsiknél Tar Csenge, Bajnóczi Márton és Kőrösi Martin lépett tatamira. Martin aranyat szerzett, Csenge pedig az ötödik pozícióban végzett. Marci a legnépesebb, harminc fős súlycsoportban szépen helyt állt.

Tar Csenge, Kőrösi Martin és Bajnóczi Márton (Fotó: OJSE)

Edzőjük, Tóth Béla elmondta a kicsikről, hogy sajnos az ellenfeleiknél jóval később kezdtek dzsúdózni, e miatt versenyrutinban, erőben, tapasztalatban és technikai képzettségben is utol kell érniük őket. –Nagyon szorgalmasan szépen dolgoznak, így minden remény megvan arra, hogy ez mihamarabb bekövetkezhessen. Sok edzés, sok verseny. Nem szabad feladni és azt a néhány év előnyt be lehet hozni – teszi hozzá a mester.

Az ifik versenyén Patyi Ákos és Györki Dániel vett részt. Dani még az orosházi klub versenyzője, de Békéscsabán tanul és edz. A kecskeméti verseny nem igazán sikerült neki. Ákos öthetes kihagyás után, gyakorlatilag edzés nélkül állt tatamira. Az EB-MEX-kupán eltört az ujja és ki kellett hagyni öt hetet, de elindult, mert mint mondta – kell a verseny. Ötödik helyig sikerült eljutnia.

Mester és tanítvány, Tóth Béla és Patyi Ákos a megnyert döntő után (Fotó: OJSE)

A legutóbbi hétvégi, junior országos Diákolimpiai döntőn, az egyel nagyobbak közt már jobban kijött a lépés. Jó erőben, felszabadultan versenyzett és három ippon-győzelem után a döntőben találkozott előző heti, kecskeméti ellenfelével. Ákos a kaszói döntőt végig uralva, irányítva vett elégtételt és lett diákolimpiai bajnok.

Az orosházi klub vezetője, edzője, Tóth Béla meg volt elégedve a tanítványokkal. – Mindegyikük hozta amit tud. A kicsiknél ehhez hozzá kell venni azt a pár év lemaradást, de rendkívül biztató, amit láttam, Ákos eredményéhez pedig nincs mit hozzátenni – fogalmazott a mester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.