- hirdetés -

Letört faágak, beszakadt tető, sok káresemény. Ez az eredménye a tagnapi viharnak. Szerkesztőségünk tagjai járják a várost, hogy tájékoztatást adjunk az orosháziaknak az esetleges fennakadásokról.

Az orkán erejű szél ágakat tört le, néhol fákat döntött le és vezetéket is leszakadtak. A tűzoltóságtól megtudtuk, Orosházát és a megye déli részét érte leginkább a vihar, több mint száz káreseményhez riasztották őket és folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Fotó: Patakfalvi Ádám

A vihar nem kímélte az épületeket sem, több házról cserepeket fújt le a nagy erejű szél. Kár keletkezett a Szentesi úti régi malom épületében is, melynek tetőszerkezetét szakította le az esti vihar.

A forgalmat a rendőrök az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületénél a Bajnok utcára terelik. A Szentesi útra a Csengeri utcán keresztül lehet visszajutni.

(Fotó: Rosta Tibor)

Emellett az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai is folyamatosan végzik az utcák takarítását.

Benkő Ferenc, vezérigazgatótól megtudtuk, hogy komoly kár keletkezett az Alföld Gyöngye Hotel parkolójában, ahol négy autó is megsérült a kidőlő fák miatt. Emellett Gyopárosfürdőn a kempingben is a leszakadó fák okoztak problémát. Mint mondta, folyamatosan járják a várost és igyekeznek minden bejelentett helyszínre eljutni.

Több olvasónk is jelezte, hogy áramkimaradásokat is okozott az ítéletidő. Néhol még mindig nem állt helyre az áramszolgáltatás. Megkerestük a szolgáltatót is, amint válaszolnak frissítjük a cikkünket is.

13:20

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.