- hirdetés -

A kormány döntött: a lehető leggyorsabban felújítják az Orosháza és Szentes közötti utat. A következő év végére – a most készülő M44-es gyorsforgalmi úttal együtt – nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 7-i orosházi látogatása során jelentette be, hogy a kormány biztosította a szükséges pénzügyi forrásokat a Szentes és Orosháza közötti útszakasz felújítására. A külügyminiszter a lapunknak adott interjúban azt is elmondta, hogy május 3-án hatályba léptek a tervezési szerződések, ezt követően egy hatvan napos engedélyezési fázis indul meg. Az előkészítési és közbeszerzési folyamatok befejezése után kezdődhetnek el a kivitelezési munkák.

– Orosháza és az itt tevékenykedő cégek régi vágya válik valóra. Megoldódik a vállalkozások számára a város nyugat felőli megközelítése, emellett a megújuló útszakasz kedvezőbb befektetési környezetet biztosít számukra – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Jelenleg az orosházi fuvarozók csak Hódmezővásárhely felől tudják megközelíteni az M5 autópályát, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ugyanis megtiltotta a 7,5 tonna össztömegnél nagyobb teherforgalom közlekedését az említett útszakasz állapota miatt.

– A Tótkomlós-Orosháza és Mezőkovácsháza-Orosháza közötti szakaszok, a dinnyés út, valamint a 47-es főút több milliárdos fejlesztése után most az Orosháza-Szentes útszakaszon a sor. Rengeteget dolgoztunk a városvezetéssel és Orosháza gazdasági szereplőivel annak érdekében, hogy ez a régóta várt fejlesztés megvalósulhasson – nyilatkozta lapunk kérdésére Simonka György. Dél-Békés országgyűlési képviselője hozzátette, az útfejlesztések megteremtik a minőségi közlekedés lehetőségét a térség számára, ezzel pedig a gazdasági fellendülés egy fontos pillérét erősítik meg, melyből a vállalatok mellett a turizmus és az itt élők is profitálhatnak majd.

A Magyar Közút tájékoztatása alapján az Orosháza-Szentes közötti útszakasz beruházása magában foglalja az útburkolat szélesítését, 11,5 tonnás megerősítését, mellyel biztosítani lehet a nehezebb gépjárművek közlekedését is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.