- hirdetés -

Az orosházi önkormányzat vezetésével, Orosháza és Tótkomlós háziorvosi körzeteinek bevonásával működő praxisközösség elmúlt évi tevékenységéről tartottak sajtótájékoztatót május 16-án, a Polgármesteri Hivatal kistermében. Bojtor István, alpolgármester és dr. Patvaros Áron ismertette az elért eredményeket.

Tavaly áprilisban, egy három hónapos bevezető időszakot követően kezdődött meg Orosháza és Tótkomlós háziorvosi körzeteiben a magyar kormány és az Európai Unió által is támogatott praxisközösség projektje. Ennek keretében az alapellátást végző háziorvosok és egészségügyi szakemberek együttműködő hálózatát alakították ki.

Az elmúlt, több mint egy év munkájának eredményeit május 16-án egy sajtótájékoztató keretein belül ismertették a Polgármesteri Hivatalban. Bojtor István, Orosháza alpolgármestere kezdte az elmúlt időszak eredményeinek ismertetését.
– A praxisközösség a hagyományosan kínált gyógyító-, akut- és sürgősségi orvosi ellátás mellett betegségmegelőző és egészségfejlesztési tevékenységeket is végez, összesen 16 646 fő egészségügyi ellátását biztosítja – mondta az alpolgármester.

Bojtor István és dr. Patvaros Áron ismertették az elmúlt egy év eredményeit (Fotó: Rosta Tibor)

Mint kiderült, a projekt kilenc praxis (köztük egy gyermekorvosi) együttműködését valósítja meg az Orosházi Járás területén, melyek közül hét Orosházán, kettő pedig a szomszédos Tótkomlóson működik. Bojtor Istvántól a szentetornyai körzet háziorvosa dr. Patvaros Áron vette át a szót, aki kiemelte, mind a betegektől, mind az orvosoktól jók a visszajelzések a közösség működésével kapcsolatban.

– Az elmúlt évben több, mint 1500 állapotfelmérő kérdőívet töltöttünk ki, melyek alapján orvosi tanácsadások készültek és egy egészségtervet is kidolgoztunk. Az eszközbeszerzések is sikeresen lezajlottak, öt bokaindexmérő műszert is sikerült beszereznünk, körzetenként egyet-egyet – ismertette a részleteket a projekt szakmai vezetője.

Hozzátette, ezek a gépek a négy végtagon egyszerre tudják mérni a vérnyomást, így ha bárkinél bármit találnak, rögtön egy eredménnyel tudják a megfelelő szakemberhez irányítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.