- hirdetés -

Két helyszínen bizonyíthatták ügyességüket a hétvégén az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői. Először Kiskunfélegyházán a diák és serdülő korosztályban rendezett kötöttfogású területi csapatbajnokságon, másnap pedig Soltvadkertre a serdülő kötöttfogású országos bajnokságra utaztak.

Ugyan a hétvégén a felnőtt kötöttfogású országos bajnokság tartotta leginkább lázban a magyar birkózóéletet, de a diák és serdülő korú birkózóknak sem volt eseménytelen az elmúlt két nap. Május 11-én Kiskunfélegyházán gyűltek össze a környék diák és serdülő korosztályú birkózócsapatai, ahol az országos csapatbajnokságon való részvétel volt a tét.

A diákok közt négy csapat indult, itt a körmérkőzéses rendszer során a második helyet sikerült kivívniuk. Három mérkőzésük közül a Törökszentmiklós és az Orosházi Spartacus Birkózó Klub csapatai ellen szoros mérkőzéseken arattak győzelmet, míg a Kiskunfélegyházától vereséget szenvedtek.

A diák és serdülő csapat is a dobogó második fokára állhatott fel (Fotó: egyesület)

A serdülőkorú birkózók szintén ezüstéremmel lettek gazdagabbak, itt öt csapat indult el. A B-csoportban a Bócsa csapatával szoros küzdelemben döntetlenre végeztek, de a több tusgyőzelemnek köszönhetően csoportelsőként jutottak tovább. A döntőben a soltvadkertiek már erősebbnek bizonyultak, de ahogy a diákoknál, úgy itt is sikerült kivívniuk az országos bajnokságon indulás jogát.

A serdülőkorú birkózók többségének nem sok ideje maradt pihenni, hiszen másnap már a korosztály kötöttfogású országos bajnokságán képviselték az egyesület színeit. A viadalon 11 súlycsoportban összesen 151 birkózópalánta próbált szerencsét. Az Orosházi Birkózó Egyesületet négyen képviselték, érdekesség, hogy mindannyian megszokott súlycsoportjukhoz képest eggyel feljebb indultak. Az éremcsatákig Molnár Tibor és Debreczeni Tamás jutott el.

A 62 kilogrammosok között induló Molnár Tibor végül az ötödik helyen végzett, Debreczeni Tamás pedig sikeres bronzmérkőzését követően a +85 kilogrammos súlycsoport dobogójának harmadik fokára állhatott fel.

Részletes eredmények:
Diák kötöttfogású területi csapatbajnokság:
II. hely
A csapat tagjai: Bódi Csaba, Darók Levente, Ivanics András, Jeszenszky-P. Dusán, Posuch Petra, Rózsás Tamás, Takács Ádám, Tóth Dominik, Zsóri Axel

Serdülő kötöttfogású területi csapatbajnokság: II. hely
A csapat tagjai: Albert Viktor, Boros Norman, Czikora Dániel, Cseh Balázs, Debreczeni Tamás, Fekete Bence, Molnár Tibor, Török Zsolt

Serdülő kötöttfogású országos bajnokság:
62 kg: Molnár Tibor V. hely
+85 kg: Debreczeni Tamás III. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.