- hirdetés -

Országos középiskolai csapatversenyen vettek részt a Kossuth Lajos Szakképző Iskola rendészeti tanulói, akik elméleti és gyakorlati feladatok során is bemutathatták tudásukat. A legjobb húsz csapatot felvonultató mezőnyben végül a hetedik helyen végeztek.

Március 21-én, az ország négy pontján (Budapest, Szeged, Miskolc és Körmend) kezdődtek meg a régiós válogatóversenyek az ország középiskoláinak rendészeti tanulói számára, összesen 114 csapat részvételével. Az eredményeket központilag, Budapesten értékelték ki, az ország legjobb húsz csapatát pedig az országos döntőbe hívták meg.

A GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium csapata is a továbbjutók között volt, így Bogár Patrik, Hajdú Tamás, Horváth Dávid és Sarkadi Angéla a budapesti III. Országos Középiskolai Csapatversenyen is számot adhatott tudásáról.

Az április 25-26-27. között tartott először elméleti szinten tették próbára a versenyzőket, mely során szakmai irányultságú műveltségi, idegen nyelvi, informatikai és közlekedési feladatokat oldottak meg. Ugyanakkor a gyakorlati képességeikről is számot kellett adniuk, akadálypályán, lövészeten, rendőri szakmai feladaton, katasztrófavédelmi szakmai feladaton és büntetés-végrehajtási szakmai ügyességi feladaton vettek részt.

Ezen kívül minden csapattagnak fizikai állapotfelmérésen kellett részt venni, egy nagyon nehéz erőnléti ötpróba végrehajtásával. Ennek megfelelően a héten hirdették ki a verseny eredményét, ahol a Kossuth iskola csapata kitartásának köszönhetően, nagyot küzdve az előkelő hetedik helyet szerezte meg. Az Orosházi Rendőr-főkapitányság és az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség segítségének köszönhetően ezzel az eredménnyel a legjobb Békés megyei csapatként végeztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.