- hirdetés -

Délelőtt 11 órakor ért véget az írásbeli érettségik negyedik napja, ekkor adhatták angol nyelvből írt feladatlapjaikat a végzős vagy előrehozott vizsgát író diákok. Mutatjuk az eredményeket!

A középszintű angolérettségi megírásához 180 perc, míg emelt szinten 240 perc állt a vizsgázók rendelkezésére. A mai vizsga a hétfői magyar, a keddi matematika és a szerdai történelemérettségit követte.

A négy nagyobb részből álló középszintű feladatsor egy maximum 60 pontos olvasott szövegértéssel indult, melynek megoldásait itt tudják megnézni. A következő, nyelvhelyességi feladatból álló részhez 30 percük volt az érettségizőknek, az eredményt ide kattintva lehet megnézni.

Csütörtökön az angol következett, melynek négy nagyobb feladatrésze volt (Fotó: Rosta Tibor)

A 15 perces szünet után folytatódó vizsgán, a második részben először 30 percük volt a hallott szöveg értékelésére. Az erre vonatkozó mérő rész feladatsora is elérhető, az érdeklődők ide kattintva tudják megtekinteni. Végül, de nem utolsósorban a maradék egy órányi hátralévő időben az íráskészséggel kapcsolatos feladat során kamatoztathatták angol nyelvből szerzett ismereteiket. Az íráskészség megoldókulcsa itt található meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.