- hirdetés -

A hétvégén Szigetszentmiklóson rendezték meg a birkózók Férfi, Női Felnőtt Magyar Bajnokságát. A versenyt megtekintette a szövetség honi vezérkara, köztük Dvorák László szövetségi kapitány.

Az Orosházi Spartacus öt versenyzőt delegált. 57 kilóban Rácz Richárd, 61-ben Lakatos Angeló, 65 kilóban Vilim István, 79 kilóban Szél Balázs, és a női 55 kilósok közt Szél Anna képviselte a klubot és városunkat.

Nem indult jól a bajnokság az orosháziak számára. A junior korú Rácz Ricsi első meccsét megnyerte, de a következőn olyan vállsérülést szenvedett amely miatt az orvos nem engedte tovább versenyezni. Egy győztes meccse volt, így a negyedik helyet ugyan megszerezte, de az egy hónap múlva következő Junior Európa-bajnokságon való indulása veszélybe került. A végleges diagnózis még nincs meg, de mindenképp ki kell hagyni egy kis időt a junior válogatott birkózónak.

A következő súlycsoportban Lakatosék öten voltak, körmérkőzés döntött az érmekről. Ő is negyedik helyet szerzett. Vilim István egyel feljebb népes mezőnyben indult. A favoritokkal egy ágon az egyenes kieséses rendszerben. A hetedik helyet sikerült megszereznie. Szél Balázs a 79 kilósok közt a döntőig menetelt, csak ott szenvedett vereséget a válogatott Lukács Botondtól. Az ezüstérem nagyon szép eredmény.

Csata után a Spartacus küldöttség (Fotó:OSBK)

Két pontszerző negyedik hely és egy ezüstérem után következett a hab arra a bizonyos tortára. A nagyszerű formában és erőben lévő Szél Annát, csakúgy mint a junior válogatón, a felnőtt OB-n sem tudta megállítani senki. Az ötfős súlycsoportban körmérkőzés volt. Anna mind a négy küzdelme véget ért az első menetben(!), mégpedig technikai tussal az orosházi versenyző javára. Első számú hazai ellenlábasa, a felnőtt válogatott Galambos Ramóna, ezen a versenyen egy súlycsoporttal feljebb indult, de az edzőtáborokban vívott kontroll meccseken ellene is győzni tudott az orosházi lány.

A klub vezetőedzője Zsura János örült a bajnoki címnek és az ezüstéremnek, mert rég sikerült már két érmet hozni felnőtt országos bajnokságról. Ugyancsak rég volt, hogy Szabovik Adrienn és Kiss Gergő révén volt felnőtt magyar bajnokunk.

– Jól küzdött a társaság. Nagyon örülök a bajnoki címnek és az ezüstnek, viszont nagyon elszomorít Rácz Ricsi sérülése, ami miatt veszélybe került a junior válogatottsága – összegzett a vezetőedző.

Természetesen megkérdeztük az újdonsült felnőtt magyar bajnokot, Szél Annát is: – Jól éreztem magam, jól ment a birkózás. Nagyon remélem, hogy a junior EB-n sikerül érmes pozícióban végezni, hogy aztán teljes erővel a felnőtt világbajnokságra tudok koncentrálni, mert ez az út vezet a tokiói olimpiára – mondta el az orosházi kiválóság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.