- hirdetés -

1990-ben rendeztek először Madarak és fák napját a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, az évek során pedig hagyománnyá és városi rendezvénnyé nőtte ki magát a kezdeményezés. Az esemény idén sem maradt, ezúttal is változatos programokkal készültek az iskolában.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradhatott el a Madarak és fák napja a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A rendezvény célja nem változott az elmúlt 29 évben, az iskola szervezőcsapata továbbra is igyekszik megszerettetni a tanulókkal a természetet, bemutatni nekik a különböző madarakat és növényeket.

Kézműves termékek közül is válogathattak (Fotó: Rosta Tibor)

– Érdekesség, hogy az első 1990-es esemény óta sokan vannak még, akik minden évben részt vettek Madarak és fák napján. A kezdés óta szerencsére egészen nagy rendezvénnyé nőtte ki magát a kezdeményezés. Ugyan az iskolánkból indult, de azóta nyugodt szívvel nevezhetjük városi, sőt körzeti rendezvénynek – mesélte Tompa Lajos, a Vörösmarty iskola tanára, a rendezvény egyik szervezője.

A programok dátumának ezúttal május 3-át választották, ami az eredeti időpontot (május 10.) egy héttel előzi meg. A diákok így péntek délelőtt különböző ügyességi játékokban, elméleti vetélkedőkön és akadályversenyeken tehették próbára magukat. Az újdonságokra kíváncsiak sem unatkoztak, a termekben összesen 11 előadás közül lehetett választani, melynek nagy részét szintén az iskola korábbi tanulói tartották. Olyan egykori diákok, akik szintén részt vettek korábban a Madarak és fák napján, 10 vagy akár 20 évvel ezelőtt.

Madárkiállítást is nézhettek az érdeklődők (Fotó: Rosta Tibor)

Az udvaron a különböző növényeket és ásványokat szemlélhették meg az érdeklődők, de kézműves termékek közül is válogathattak. Az egyik terem pedig madárkiállítás helyszínéül szolgált, tyúkokat, kakasokat és különböző mintázatú papagájokat bemutatva. Végül a 29-ik Madarak és fák napját egy galambröptetéssel zárták a diákok és tanáraik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.