- hirdetés -

Ingyenes főtéri koncertek, valamint gyermekprogramok, családi kikapcsolódások sorát nyújtják a szervezők az orosháziaknak, a térségben élőknek és az ide látogató turistáknak ezúttal is a város több helyszínén.

Mozgalmas lesz az idei nyár Orosházán: Acoustic Planet, Szikora Róbert és az R-GO, Kowalsky meg a Vega, Alma együttes, Magna Cum Laude – néhány az Orosházi Nyár 2019 sztárfellépői közül, akik ingyenes program keretében adnak majd koncerteket Orosháza főterén. A szervezők a gyógyhelyminősítéssel rendelkező Gyopárosfürdő kedvelőire is gondoltak, több hétvégén tartanak Családi csobbanást a fürdőben.

– A programok látogatottsága egyértelműen igazolja, hogy sikeres az Orosházi Nyár. Az elmúlt esztendőben több tízezer érdeklődő fordult meg a rendezvényeken, és hasonlóan eredményes nyári hónapokban bízunk idén is – emeli ki Dávid Zoltán polgármester hozzátéve, a cél, hogy színvonalas, minden korosztályt megmozgató, tartalmas programokat nyújtsanak több hónapon át.

A Magna Cum Laude újra fellép majd Orosházán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva példás összefogás eredményeként valósulnak meg most is a rendezvények, az önkormányzat a rendezvényszervezés és a turizmus területén tevékenykedő szervezetekkel karöltve hozza létre a programsorozatot. Együtt dolgozik az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt., a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., civil szervezetek, egyesületek, helyi programgazdák.

– Kollégáimmal és a társszervezőkkel hónapok óta azon dolgozunk, hogy élményekben gazdag programokat adjunk át közönségünknek, bízunk abban, sokan döntenek az Orosházi Nyár mellett. A remek koncertek, családi programok sorát folytatjuk, az Oros-haza Baráti Körrel közös megvalósításban pedig ismét tervezzük a népszerű Kamion- és Kötélhúzók Éjszakáját – ismertette Lajti Tímea. A Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, lesz fúvószenekari fesztivál, az Árpád-kerti gyermeknap és piknik az idei palettából sem hiányozhat.

Az Árpád-kerti piknik idén sem hiányozhat a palettáról (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint ahogyan nem maradhat ki az Év Feltörekvő Fürdőjének választott Gyopárosfürdő sem a nyári programhelyszínek közül. Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt években nagy sikert aratott Családi csobbanások keretében kézműves foglalkozásokkal, babajátszóházzal, mesesarokkal, gyermekműsorokkal várják a Gyopárosfürdőre látogatókat, az idei évben már több hétvégén. Kitért arra, hamarosan elindul a Dotto kisvonat, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltatások fejlesztésére a fürdőben, ahol megújult a konditerem, és bababarát szolgáltatásokat vezettek be.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az uszoda térkőburkolatát kicseréltük és új zuhanyzótornyokat szereltünk fel, továbbá a szezon kezdetére a mozgássérült vendégek igényére alapozva akadálymentesítjük az uszoda mögötti kismedencét – hangsúlyozta Benkő Ferenc.

A szeptember 14-ig, négy hónapon át tartó Orosházi Nyár 2019 szabadtéri nagyrendezvényeinek sora május 18-án, szombaton indul Orosháza főterén, az első program sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.