- hirdetés -

Orosházi tűzoltók is továbbjutottak a megyei közlekedésbiztonsági versenyről. A Bohák János-Németh László páros ügyintézői kategóriában második helyen, míg a Kozma Ádám-Ravasz Szabolcs duó készenléti szer kategóriában végzett az élen.

A Békéscsabai repülőtéren rendezte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a közlekedésbiztonsági verseny megyei fordulóját április 30-án.

A versenyen a hivatásos katasztrófavédelmi szervnél dolgozó főállású a hivatásos katasztrófavédelmi szervnél dolgozó főfoglalkozású, illetve ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők összemérhessék gépjármű-vezetéstechnikai tudásuk és KRESZ-ismereteiket. Kétfős csapatokban versenyeztek készenléti szer gépjárművezető, illetve személygépjármű ügyintéző kategóriákban.

– Először egy 25 kérdésből álló KRESZ-tesztet kellett kitöltenünk, majd ezután következett az akadálypálya. Mindkét kategóriának ugyanazt a pályát kellett teljesítenie, amit a verseny előtt még bejárhattunk – mondta a részleteket Németh László, parancsnok-helyettes, aki Bohák János orosházi parancsnokkal párban indult el a versenyen.

A nevezőknek nemcsak arra kellett figyelniük, hogy a leggyorsabbak legyenek, hanem arra is, hogy a változatos feladatokat tartalmazó pályán ne borítsák fel a bójákat, mert az komoly időbüntetést jelentett.

– Egy bójaérintés 15 másodperces büntető, míg egy borítás vagy pályatévesztés 30 másodperces büntető volt. A pálya kialakítása olyan volt, hogy tempósan kellett haladni, de ha nem figyeltél akkor pillanatok alatt megduplázódik az időeredmény – fogalmazott Németh László.

Kozma Ádám és Ravasz Szabolcs már országos versenyen is jártak (Fotó: Németh László)

Végül Németh Lászlóék ügyintézői kategóriában a második helyen zártak. A szintén orosházi Kozma Ádám-Ravasz Szabolcs duó pedig már rutinosnak számítanak, hiszen országos megmérettetésen is részt vettek korábban, így nem meglepő első helyezésük. Ez azt jelenti, hogy mindkét páros részt vesz a regionális fordulóban, amit már Szegeden rendeznek.

Kiemelt kép: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.