- hirdetés -

A Pest megyei Verőcén vettek részt szakmai versenyen a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vendéglátásszervező és szakács tanulói. Egyes és kettes számú csapatuk is remekül szerepelt a kétnapos megmérettetésen.

A XVII. Kárpát-medencei Szabadtéri Tóth Jutka Emlékversenyre Verőcére utaztak a hétvégén a Kossuth iskola tanulói, hogy próbára tegyék eddig megszerzett tudásukat. A szakácsnak készülő és a vendéglátásszervezésben tanuló diákok két csapattal indultak el, az első versenynapon egy háromfogásos menüt kellett készíteniük, grillezve és két adagot tálalva bemutatni a neves lovagrendi szakácsokból álló zsűrinek.

Az iskola Hegedűs Gergely, Ivanov Alex, Pintér Ákos és Verók Zsanett alkotta kettes számú csapata az első helyen végzett ebben a kategóriában, míg az egyes számú csapat bronzérmet szerzett. A második napon szabadtűzön főtt ételeket kellett készíteni és háromfogásos menüt bemutatni.

Két első, két harmadik és egy egyéni második hellyel zárták a versenyt (Fotó: iskola)

Ebben a kategóriában felcserélődtek a szerepek, az egyes csapat végzett az első, a kettes a harmadik helyen. Szikora Attila és Gyenge Edit tanítványai közül ezúttal Ladányi Kata, Molnár Mercédesz, Szabó Csanád és Tóth László győzte meg teljesítményével a zsűrit.

Az eredmények sorának azonban itt még nem volt vége, hiszen a verseny alatt kapott meglepetésfeladat során a vendéglátásszervezést tanuló Ladányi Kata a második helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.