- hirdetés -

Pilsen városa adott otthont az ifjúsági korú erőemelők Európa-bajnokságának. Az Orosházi Toldi SE két versenyzőt adott a válogatottba.

A korosztályos Erőemelő Európa-bajnokságon városunkat képviselő Nagy Boglárka és Rajos Vivien, az Orosházi Toldi SE versenyzői, Táncsics Mihály Gimnázium tanulói. Mindketten megmutatták, hogy iskola mellett is lehet magas színvonalon sportolni.
Ifjúsági korosztályban a 63 kg-os kategóriában Nagy Bogi guggolásban 110 kg-ot, fekvenyomásban 55 kg-ot, még felhúzásban 130 kg-ot teljesített. Ezzel az ötödik helyen végzett 295 kg-os összetett eredménnyel. Mindegyik fogásnemben sikerült megjavítania eddigi legjobb eredményeit.

Mindkét orosházi versenyző megjavította saját eddigi legjobbját (Fotó: Toldi SE)


Szintén ifiként, 72 kg-ban Rajos Vivi a negyedik helyet szerezte meg 332,5 kg-os teljesítményével. Guggolás 140 kg, fekvenyomás 67,5 kg, felhúzás 125 kg. Vivinél nagy taktikai csata zajlott a felhúzás harmadik helyéért, a 147,5 kg utolsó szakaszában nem bírt teljesen kiegyenesedni, de becsülettel küzdött érte. Sajnos most nem sikerült, de teljesítménye biztató a jövőre nézve. Talán mondanunk sem kell, ő is élete legjobbját teljesítette.  

Az egyéni csúcsok mutatják, hogy a két ifjú hölgy mindent megtett a sikerért és abban is biztosak lehetünk, hogy látjuk még őket világverseny dobogóján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.