- hirdetés -

Újabb ünnepélyes állampolgársági eskütételre gyűltek össze április 25-én a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében. Ezúttal a már 21 éve Magyarországon élő Kispál József tette le esküjét és távozott büszke magyar állampolgárként a teremből.

Április 25-én, délután ismét állampolgársági eskü helyszínéül szolgált a Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme. Ezúttal az egykori Jugoszláviában született, de már 21 éve Magyarországon élő Kispál József kapta meg a magyar állampolgárságot.

Az ünnepélyes esemény Pindur Cintia előadásával kezdődött, a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója Radnóti Miklós Nem tudhatom című költeményét szavalta el, majd következhetett Kispál József életének talán legfontosabb pillanata.

– Esküszöm, hogy Magyarországot a hazámnak tekintem, hű állampolgára leszek és képességeimnek megfelelően szolgálom az alaptörvényeket és a jogszabályokat tiszteletben tartva – mondta ki az ünnepi szavakat.

Magyar állampolgárként távozott Kispál József (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezután Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte őt a magyar állampolgárok sorában.
– Fontos, hogy jog útján is megerősítsük összetartozásunkat. Ön hitet tett Magyarország mellett. Ugyan Jugoszláviában élt, de segítette a tudat, hogy magyarnak született és ezen semmi nem változtathat. 21 éve él, dolgozik és áll helyt becsülettel és kívánom, hogy még legalább kétszer ennyit tölthet egészségben, nyugalomban és megbecsülésben – hangsúlyozta a polgármester.

Így Kispál József az ünnepélyes pillanatokat követően immár büszke magyar állampolgárként távozhatott a teremből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.