- hirdetés -

Az Eötvös DPSE ifjúsági korcsoportban versenyző asztaliteniszezői vettek részt több közelmúltban megrendezett megmérettetésen, de csapatversenyen is rajthoz álltak.

Egyéni és párosversenyre utaztak a fiatal asztaliteniszezők, melyet Budapesten rendeztek. Egyéniben Farkas Dávid két győzelmet is aratott csoportjában, ez azonban nem volt elég a főtáblára kerüléshez. A Farkas-Szűcs duó is jól szerepelt a párosküzdelmek során, egészen a legjobb nyolcig meneteltek, végül a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást.

Farkas Dávid a Békésen rendezett Vektor Kupán és a szintén Budapesten szervezett Országos Moatsz Kupán is részt vett. Előbbi helyszínen 4×6 fős csoportokba sorsolták be az ifjúsági korosztály versenyzőit. Az erős mezőnyben ugyan sikerült egy győzelmet aratnia és a továbbjutás sem volt messze, mégsem sikerült felkerülnie a főtáblára.

Másik közelmúltbeli budapesti versenyén a csoportmérkőzéseit magabiztosan, jó játékkal teljesítette. A főtáblán nem kisebb ellenfelet kapott, mint a magyar ifjúsági válogatott második helyen kiemelt versenyzőjét, akit sikerült is megszorongatnia három szoros szett során. Edzője, Schneider György szerint egyértelműen játszik a fejlődés a fiatal versenyző játékán.

Az egyesület csapata a Komlós Kupán, egy nemzetközi csapatbajnoki versenyen is részt vett, ahol román és szlovák egyesületekkel is versenyezve a hatodik helyet szerezte meg a Gigacz-Nyári-Schneider összeállítású csapat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.