- hirdetés -

Minden idők harmadik legnagyobb lottónyereményét vitték el az április 20-i sorsolás alkalmával. Ennek apropóján megkérdeztük az orosháziakat, szoktak-e lottózni vagy másfajta szerencsejátékot játszani, illetve ők maguk mire költenének egy esetleges nagyobb nyereményt.

14, 21, 53, 60 és 90 – hangzottak el a nyertes számok az Ötös lottó szombati sorsolásán, melynek végén mint kiderült, valaki ezúttal sikerrel járt. A szerencsés nyertes minden idők harmadik legnagyobb nyereményével, mintegy 4,2 milliárd forinttal gazdagodott. A nyertes számok közül eddig leggyakrabban a 60-as, míg legritkábban a 14-est húzták ki.

A hatoslottón ezúttal nem volt telitalálatos szelvény, de sokaknak megérte ebben az esetben is játszani, hiszen hatvan szerencsés résztvevő öttalálatos szelvényt játszott meg, amivel 290 ezer forinttal lehettek gazdagabbak.

Ennek kapcsán megkérdeztük az orosházi járókelőket is, játszanak-e lottóval vagy valamilyen szerencsejátékkal, illetve ha nyernének, mire költenének egy ekkora összeget? Hári Helga korábban próbálkozott a lottóval, manapság azonban már egyáltalán nem foglalkozik vele.
– Ha mégis így lenne és esetleg nyernék, valószínűleg lakásvásárlásra és ruházkodásra költenék belőle – tette hozzá.

Hári Helga már egyáltalán nem foglalkozik lottóval (Fotó: Rosta Tibor)

Nagy Zoltán is hasonló véleményen volt, egy esetleges nyereményt egy új ház megvásárlására költene.
– Nagy népszerűségnek örvend mostanában a Tippmix, én magam is szeretek meccseket és sportprogramokat nézni, de ha tippelek is rájuk előtte, akkor is csak magamban, nem fogadnék rá se kisebb, se nagyobb összeggel – mondta.

Nagy Zoltán kedveli a sportmérkőzéseket, de fogadni már nem szeretne rájuk (Fotó: Rosta Tibor)

Gáspár Lászlóné és Rédei Sándorné ugyan ritkán vagy egyáltalán nem játszanak, családjukban mégsem számít népszerűtlennek a lottó.
– A férjem gyakran játszik, bár ő sem kimondottan az Ötös lottóval, inkább a Kenó és Hatos lottó gyakoribb. Én nagyon ritkán csatlakozom, akkor kaparós sorsjegyet veszek. Nagyobb nyeremény esetén a házfelújítás, új ruházat és természetesen a rokonaim megajándékozása is a terveim között szerepelne – mesélte Gáspár Lászlóné (kiemelt képünkön).

Rédei Sándorné és családja új lakásra költenének egy nagyobb nyereményt (Fotó: Rosta Tibor)

Rédei Sándorné családjában is a Kenó és a Hatos lottó számít népszerűbbnek, a fia játszik gyakran az említett lottótípusokkal. Az új ház vagy lakás vásárlása igen népszerű választásnak bizonyult és nem volt ez másként esetükben sem, az óriási nyereményt ők is erre fordítanák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.