- hirdetés -

Már megszokhattuk, hogy legyen az ünnep, vagy hétvége, az Orosházi Spartacus birkózói (is) mennek és versenyeznek. Nagyszombaton sem volt másképp.

Kiskunfélegyházán tartottak regionális edzőtábort a magyar diák és serdülő válogatott keret részére. Az összetartásra a Spartacus sportolói közül hat lányt hívott be a vezetőség, az előző országos versenyen elért eredmények, illetve a mutatott birkózás alapján válogatva. Az edzőtábort Péteri András és Kapuvári Gábor vezette. Mindketten nagy elismeréssel nyilatkoztak az egyesület neveltjeit illetőleg.

Az edzőtáborban is szakavatott mesterektől leshették el a fogásokat (Fotó: OSBK)

Kinder kupa

Az edzőtáborból hazatért lányok, szinte le sem tették a csomagjaikat, máris indulhattak Mezőkovácsházára. A Kinder kupán 13 gyerek képviselte a Spartacust, köztük három első versenyes újonc. A klub így is sok fényes éremmel tért haza a gyerektől a kadett korosztályig kiírt versenyről. Íme a lista, súly szerint emelkedő sorrendben:

Gyermek korosztály, 29 kilóban Kiss Levente bronzérem, 32 kilóban Deák Emese – fiúk közt indult – második hely. Diák II korosztály, 46 kiló, Bereczki-Varga Szilárd harmadik hely. Serdülő korosztály, 42 kilóban Benkő Zsanett első hely, 46 kiló, Szabó Zsóka első hely, 50 kilóban Laczkó Petra első hely, Páli Mirella második hely. Diák korosztály 76 kiló Erőss Richárd első hely (Saját súlyánál tíz kilóval feljebb indult). Cziráki Klaudia egy korosztállyal feljebb, a kadett mezőnyben, 57 kilóban első hely. Gábor Zalán a serdülő fiúk közt első versenyén második helyet szerzett. Ez összesen öt arany, négy ezüst és két bronzérem. A csapatversenyben a Spartacus még ezzel a „szakajtónyi” éremmel sem állhatott a dobogóra, de az ott levőknél kisebb létszámmal érkezett Mezőkovácsházára és a legjobbjai közül is sokaknak adott húsvéti kimenőt Zsura János vezetőedző.

A klubnál most mindenki nagyon várja a hét végét, hisz a hosszú idő után kivívott felnőtt NB I-es bajnokság első fordulóját rendezik 27-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.