- hirdetés -

Az ünnepi kreativitás sokakat magával ragad, mégsem tudják, hogyan kezdjenek neki és milyen díszítéssel tegyék különlegessé az ajándékot. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget.

A következő három tippet mi magunk is elkészítettük, így bizton mondhatjuk, nem volt nehéz.

Az első szép és látványos megoldás az, hogy olajbázisú vagy alkoholos lakkfilccel egyszerű motívumokat rajzolunk a megtisztított tojásokra. A végeredmény igazán mutatós, és nem jár nagy előkészületekkel sem. A második egyszerű és mutatós lehetőség a befőttesgumis megoldás. Annyit kell tennünk mindössze, hogy a tojásokra befőttesgumikat teszünk, majd beletesszük a festékbe. A végeredmény egyedi, a feladat pedig nem vesz el sok időt.

Íme, a három tipp elkészítve (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az utolsó mutatós lehetőség: nem kell más hozzá, csak befőttesüveg, szalag, akrilfesték, öntapadós papír, valamint pár darab csoki/cukor tojás. Az elkészítése sem bonyolult. Kivágunk egy tetszőleges formát a ragasztós papírból, majd ráillesztjük az üvegre. Lehetőleg úgy, hogy ne kerülhessen alá a festék. Ezt követően befestjük az üveget a kiválasztott színre. Száradás után levesszük a sablont, majd szalagot kötünk az üveg nyakára. Végül az üveget megtöltjük a tojásokkal, és rátesszük a tetejét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.