- hirdetés -

Húsvétkor nagy hangsúlyt fektetünk az ünnepi asztalra és a díszítésekre. Néhány ötlettel segítünk feldobni az étkező hangulatát.

Húsvétkor sokféle vidám asztali dekorációt választhatunk, hiszen rengeteg olyan eszköz és szín van, amit a tavasz kínál nekünk. A friss fű, a nárcisz vagy éppen az ibolya színe is inspirálhat bennünket, vidám hatást keltve az ünnepi asztalon.

Tavaszi színek harmóniája (Fotó: Pixabay)

Az asztalterítők között is kedvünkre válogathatunk, de használhatunk kisebb asztali futókat is. Ezek az asztali futók kiemelik a tányérokat és hangulatossá teszik a terítéket.

A futók feldobják az ünnepi asztalt (Fotó: Pixabay)

A klasszikus stílus kedvelőinek dekorációként használható a hajtogatott szalvéta is, amely hattyút vagy nyuszit is formálhat. Nagyon szép összhatást kelthet a strucctojásba ültetett nárcisz vagy, ha az asztalnál ülők neveit tyúktojásokra írjuk, majd névtáblaként az asztalra helyezzük.

(Fotó: aprogyonyorusegek.blogspot.com)

A székekre is húzhatunk huzatot, amelytől egy csapásra megváltozik az étkező hangulata. A díszített huzat lehet mintás vagy egyszínű is, de azért ügyeljünk a színek harmóniára.

(Fotó:menootlet.blogspot.com)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.