- hirdetés -

Több mint száz általános iskolás atléta versenyzett a városi-körzeti pályaatlétika versenyen április 15-én. Másnap a magasugrás következett. A tét mindkét nap a megyei döntőbe jutás volt.

A Mátrai Stadion volt a helyszíne a városi-körzeti pályaatlétika diákolimpa versenyének. A fiatalok harmadik, illetve negyedik korcsoportban több számban mérték össze tudásukat.

Az egész délutánon át tartó megmérettetésen különböző távokon egyéni és váltó futásban, kislabda hajításban és távolugrásban, negyedik korcsoportban súlylökésben is megmutatták mit tudnak a diákok.

– A verseny célja, hogy eldöntse ki jut a május eleji megyei döntőbe. Minden évben van orosházi diák az országoson is. A kézilabdának köszönhetően a hajító mozgásban jók a fiataljaink, de távolugrásban is jól szoktak teljesíteni – nyilatkozta az OrosCafénak Patyi Gábor, városi sportreferens.

A Czina tagintézmény egyik tanulója, Rucz Mónika is ezeket a számokat, kislabda dobást és távolugrást választotta. Gyermeki őszinteséggel mesélte el, hogy nem szeret futni, de lábai és karjai erősek, ezért döntött így.

Az egyik legjobban teljesítő iskola éppen Mónié volt, hiszen a Czina Sándor Tagintézmény tanulói kilenc számban léphettek a dobogó tetejére.

A sportpálya után, másnap a helyszín a Táncsics-csarnok volt, ahol ugyanezekben a korosztályokban magasugrásban is eldöntötték ki jut a megyei döntőbe.

A legjobban itt is a Czina iskola sportolói szerepeltek, hiszen a harmadik korcsoportban Stigermájer Dorián, míg a negyedik korcsoportban Stigermájer Martin végzett az élen.

Eredmények

A számokban az első négy helyezett képviselheti a várost és iskoláját a megyei versenyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.