- hirdetés -

Táncos lábú diákok és vicces kisfilmek jellemezték a Táncsics Napot megelőző gálát a Petőfi Művelődési Központban. Az április 16-i rendezvényen mind az 5 tizenegyedikes osztály kitett magáért, nehéz dolga lesz szavazóiknak a győztes kiválasztásában.

Igazi hangorkánnal kezdődött meg április 16-án, délután a Táncsics Mihály Gimnázium idei tizenegyedikes osztályainak gálája, mindannyian teli torokból buzdították egymást. Ugyan a gimnáziumban az elmúlt napokban már egyre többen jártak pártpólóban, az elmúlt két napot mégis izgatott várakozás jellemezte, hogy végre a színpadon is megmutathassák mivel készültek.

A Petőfi Művelődési Központban tartott rendezvényen a műsorvezetők először ismertették a gála szabályait és a későbbi szavazási lehetőségeket. Ezután az iskola igazgatója, dr. Blahó János köszöntötte az egybegyűlteket, felidézve többek közt a régi idők Táncsics-napjait is.

– Az idők változnak, több a lehetőség. Én csak azt tudom mondani, hogy ennek a vetélkedésnek az egész iskola közössége az igazi nyertese. Természetesen lesznek egyéni díjazottak és az osztályok között is feláll egy sorrend minden kategóriában mégis egy nagyon tartalmas, nagyon emlékezetes és nagyon örömteli Táncsics-nappal mindenki csak nyerhet – hangzott el az igazgató köszöntőjéből.

Minden osztály bemutatta filmjét és táncos produkcióját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A pártfilmek vetítése és a táncos produkciók előtt azonban egy rendhagyó előadásnak lehettek szemtanúi a gála vendégei, melynek során az iskola tanárai álltak össze egy humoros színdarabra, amelyet óriási tapsvihar fogadott. Idén 5 osztálynak kellett pártot alapítani: After (11.A), Brush & B’s (11.B), Corleone (11.C), Dimension (11.D) és Escape (11.E).

Az elmúlt évek Táncsics Napjaitól eltérően ezúttal sorsolás döntött a fellépések sorrendjéről, melyekre 12 percet kaptak fejenként az osztályok. Előbb a videók, majd a táncos produkciók kerültek sorra, a diákok ezúttal is szórakoztató és kreatív videókat és koreográfiákat készítettek, melynek köszönhetően bőven megtérültek a hetek óta tartó felkészülés nehézségei.

A műsor végén megköszönték támogatóik és felkészítőik segítségét. A látványos gálával azonban még messze nincs vége a programoknak, az április 17-i Táncsics Napon rendkívül kiélezett küzdelem várható a győzelemért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.