- hirdetés -

Az elmúlt hét végén is többfrontos küzdelemben vettek részt az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői. A serdülő és a diák I-II korosztály is szőnyegre lépett.

A kötöttfogású kadett válogatóverseny februári első fordulója után, a hét végén rendezték a korosztály második kiválasztó összecsapását Esztergomban. Huszonhat egyesület közel száz fiatalja vett részt a versenyen, köztük két Spartacusos kadett, Zónai Zsolt és Jochim Márk.

A két serdülő és Páli Sándor edző (Fotó: OSBK)

A 48 kilósok közt Zónaiék négyen voltak és körmérkőzéssel döntöttek a helyezésekről. Az első fordulós győzelem után most nem sikerült nyernie a szerbiai születésű orosházi birkózónak. Ezúttal az ezüstéremmel kellet beérnie. Jochim Márk az első fordulóbeli harmadik helyezés után állt oda. Ismét előjött régebbi problémája és a bronzmeccset már vérző orral birkózta végig. Nem is sikerült megszereznie a medált, az ötödik helyen végzett.

Dunakeszin gyűlt össze a TIKA Kupa Diák és Serdülő Leány Országos Bajnokság mezőnye. Ezen a viadalon a Spartacus kilenc versenyzője vett részt. Nem is akárhogyan vitézkedett a „gyengébbik nem”, hisz ötvennégy olimpiai pontot szorgoskodtak össze.

A diákok közt Macsári Krisztina 11 induló közül ötödik lett. 31 kilóban Szűcs Letícia csoportjában a négy induló körmérkőzése után harmadik helyen zárt. 52 kilóban Cziráki Nikolett súlyában öten indultak. Itt is körmérkőzés döntött, az orosházi lány második helyen végzett.

Ezek után következtek a serdülők, akik közt a 42 kilóban nevezett Benkő Zsanett, aki hét induló közül harmadik lett. 46 kilóban Szabó Zsóka a hat induló közül ötödik helyet szerzett. Páli Mirella ellenfelei többen voltak. Az orosházi versenyző tizennégy induló közül lett ötödik, Laczkó Petra pedig eléggé balszerencsés körülmények közt a tizedik. 54 kilóban Cziráki Klaudia tizenegy induló közül lett harmadik. 66 kilóban mérlegelt Balázs Renáta, aki szintén körmérkőzés után lett öt induló közül harmadik.

A csapatverseny dobogójának harmadik fokán Zsura János, Az OSBK vezetőedzője

A versenyre elkísérte a csapatot Zsura János vezetőedző és Szél Attila klubelnök, aki elmondta – Alapvetően elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Nyilván szerettünk volna egy serdülő magyar bajnoki címmel hazatérni. Sajnos ez most nem jött össze, de a hat fős serdülő csapatunkból egy kivétellel mindenki dobogós vagy pontszerző volt. Megszereztük a csapatverseny harmadik helyét is. Az első versenyes diákok is pontszerzők lettek, úgyhogy semmi okunk a szomorkodásra, dolgozunk tovább, hogy legközelebb fényesedjenek azok az érmek.

Még egy jó hír. Az OSBK-nál folyó szakmai munka minőségét dicséri, hogy az egyesület másik vajdasági származású birkózója, Surányi Martin a hét végén megnyerte a szerb junior bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.