- hirdetés -

Állatorvos, több mentőcsoport tagja és nem utolsó sorban három gyermekes családapa. Ebben a hónapban az orosházi Sin Zoltán kapta a stafétát.

Staféta című sorozatunkban, olyan orosháziakat mutatunk be, akik érdekes foglalkozást választottak, kimagasló eredményeket értek el. Az interjúalany minden esetben átadja valakinek a stafétát. Ezúttal Németh László tűzoltó őrnagy, aki jelenleg az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese adta át a stafétát az orosházi állatorvosnak, Sin Zoltánnak.

Zoltán az orosházi Kulich Gyula Általános Iskolában – mai Székács iskola – végzett, majd a Táncsics gimnáziumban szerzett érettségit. Ezután jelentkezett az állatorvosi egyetemre, ahová azonnal felvették.

– Mindig is érdekelt a biológia. Tanár nem akartam lenni, illetve emberekkel sem akartam foglalkozni. Az állatok közel álltak hozzám egész életembe a kuvasztól kezdve német juhászig több fajtájú kutyám is volt, így maradt az állatorvosi irány. Állatokat számomra könnyebb kezelni, de az is hozzátartozik, hogy talán nincs akkora felelősség, mint egy ember esetében. Nem bírnám elviselni, ha valaki az én hibámból halna meg – fogalmazott.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Elmesélte, hogy az egyetemet egy előkészítő év előzte meg, ahol értékes tapasztalatokat szerzett. Társaival közösen Üllőn dolgoztak állatgondozóként egy szarvasmarha telepen. Nevetve tette hozzá, hogy ezután bukás nélkül vette az egyetemi akadályokat.

Egyetem után következett a katonaság, majd miután leszerelt Medgyesegyházán egy szarvasmarha telep állatorvosa lett. Ezzel párhuzamosan Orosházán jelenlegi társával, Nagy Istvánnal béreltek a Táncsics utcán egy rendelőt, ahol kisállatokat kezeltek.

Az állatorvosi teendők mellett Csongrád megyében Termékenyítési Rendszer felelős is volt, majd egy rövid ideig és a politikával foglalkozott, illetve a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének őrző-védő testület elnöke is volt.
– A kutyasportban így nem csak résztvevőként, hanem irányítóként is tevékenykedtem. Az elnökségem alatt három világbajnokságot is rendeztünk. 2006-ban Székesfehérváron, 2010-ben Orosházán és 2012-ben Zalaegerszegen. Erre a mai napig büszke vagyok, rengeteg embert ismertem meg ezáltal szerte a világban – meséli Sin Zoltán.

Beszélgetésünk során kiderült, örömmel vette a felkérést, hogy csatlakozzon a Körös Mentőcsoporthoz, mint kutyás kutató, de azóta egy másik alakulatban, a Huszár Mentőcsoport állatorvosa. Ezek mellett a napjai is rendkívül betáblázottak, beszélgetésünk alatt rengetegen keresték telefonon. Elmesélte, van hogy egy nap kétszáz kilométert is utazik autójával.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Gerendáson egy szarvasmarhatelepen is dolgozom, emellett nap mint nap a Táncsics utcai rendelőben kisállatokkal foglalkozom. Főleg kutyákkal, macskákkal, teknősökkel és tengerimalacokkal, de egyre gyakorabban hoznak különböző hüllőket is a gazdáik – mondta.

Büszkén mesélt gyermekeiről a húszéves Bogiról, a 17 éves Attiláról és a hároméves Zorkáról. Lánya jelenleg a fővárosban andragógiát tanul, fia pedig a Székács evangélikus gimnázium tanulója. Úgy tűnik ő követi majd édesapja példáját, állatorvosnak készül.

Büszkén mesélt három gyermekéről (Fotó: Facebook)

A jövőbeli terveiről annyit mondott, hogy jelenleg új rendelője kialakításán dolgozik. Előreláthatólag az év második felétől már a Szőlő körúton várja pácienseit.

Sin Zoltán a stafétát Rácz Józsefnek, egy orosházi születésű vállalkozónak adta át, aki jelenleg a fővárosban vezeti vállalkozását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.