- hirdetés -

Különleges vendég futott be Orosházára, a Polgármesteri Hivatalba április 11-én. Tóth László, Békéscsaba futónagykövete a megye városait és településeit futja végig, hogy tovább népszerűsíthesse szeretett sportágát.

Még 2014-ben találta ki magának a különleges feladatot Tóth László, ekkor futotta körbe először Békés megyét Békéscsaba futónagykövete. Szerette volna feladatát még jobban kiterjeszteni, hogy tovább népszerűsíthesse a futást és a sportot. Idén 68 település szerepelt a listáján, az összesen 710 kilométeres távot 13 nap alatt szeretné teljesíteni. Orosházára a nem mindennapi kihívás 11-ik napján futott be.

– Vannak olyan helyszínek, ahol szerencsére már nem vagyok ismeretlen, hétköznap viszont nehéz bevonni a kezdeményezésbe az embereket, hiszen mindenki dolgozik. A Megyefutás utolsó napján Kamutról indulva Békéscsabára visszatérve zárul be a kör. Jövő áprilisban pedig szeretnék még ennél is több településre eljutni, amihez 14 napnyi futást terveztem. Versenyeken is részt veszek ugyan, de ez a feladat most fontosabb – mesélte Tóth László.

Útvonaláról, élményeiről mesélt Tóth László (Fotó: Oroscafe)

A békéscsabai futónagykövetet a kedvezőtlen időjárás sem tudta eltántorítani hivatásától. Elmondása szerint a futócipőket is váltogatja az útja során, hiszen ekkora távon még a legjobb darabok is könnyen elkophatnak.

Április 11-én Gádorosról indulva folytatta útját, onnan érkezett Orosházára, a Polgármesteri Hivatal elé, ahol Bojtor István, a város alpolgármestere fogadta.
– 2014 óta minden évben nagy örömmel fogadjuk Tóth Lászlót, aki kitartásból és szorgalomból egyaránt példát mutat. Orosháza önkormányzata is támogatja a sportot és az egészség megőrzését, többek közt a Praxisközösség támogatásával és elnyert pályázataival tudunk támogatni egészségmegőrző és prevenciós programokat – nyilatkozta az alpolgármester.

Az Orosházát jelző pont is megkapta a pecsétet a térképen (Fotó: Oroscafe)

Tóth László beszámolóját egy jelképes pecsételés követte, a már így sem kevés település pecsétjét tartalmazó térképen. A futó, mint eddig minden útján, ezúttal is egy zászlóval a kezében érkezett. Rendkívül büszkén mesélt az ereklyéről, amit még Török Lajos, kétegyházi fafaragó készített cseresznyefából és Békéscsabán Misik Mónika hímezte belé a betűket és a mintákat.

A futás népszerűsítésében elsősorban a fiatalabb korosztályok képviselőire számítana, de igyekszik elérni, hogy családi programmá is válhasson. Mint mondta, a sportot sosem késő elkezdeni, aki pedig eddig is sportolt, mindenképpen tartsa meg jó szokását. Orosházi látogatását követően Kardoskút felé vette az irányt, majd a nap végén Pusztaföldváron és Csanádapácán fordult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.