- hirdetés -

Mértek és reszeltek a Kossuth Lajos szakiskola első éves diákjai, akiknek szintvizsgán kellett bizonyítaniuk tudásukat és szakmai rátermettségüket.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében létrejött szintvizsgán kellett számot adniuk tudásukról a diákoknak április kilencedikén. A diákoknak el kell érniük azt a szakmai szintet, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a duális képzés részeként tanulószerződést köthessenek külső gyakorlati helyekkel.

A fiataloknak fémipari feladatokat is kellett végezniük (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Gyopárosi úti Tudásparkban nyolc villanyszerelő tanuló vizsgázott. Mészárosné Szabó Anna a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta, minden területen hiány mutatkozik szakemberek tekintetében, Békés megyében is.
– Az lenne jó, ha egyre több gyermek lenne a szakképzésben és minél többen látnának karriert szakmával a kezükben – mondta az osztályvezető.

Gajdács Tibor a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatójától megtudtuk a szintvizsga két részből állt.
– Az első részben alap villanyszerelési és mérési feladatokat kellett elvégezniük, a második részben pedig fémipari vizsgafeladatot teljesítettek a tanulók – ismertette az igazgató.

Bordács György véleménye szerint nem volt nehéz a vizsga (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A diákok nagy izgalommal tevékenykedtek a tantermekben. Bordács György is vizsgázó villanyszerelőként munkálkodott. A fiatal elmondta, először nagyon izgult, hogy nehéz lesz, de miközben csinálta megkönnyebbült, hiszen mégsem bizonyult lehetetlennek a vizsga.

György zárásként kiemelte: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy később is ezzel szeretne majd foglalkozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.