- hirdetés -

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) a múlt hét végén is több versenyen képviseltette magát. A legnépesebb csapattal Csongrádra utaztak.

A Dr. Papp László Birkózó Sportegyesület április 6-án Csongrádon rendezte meg a Diák I-II korcsoport Dél-Kelet területi országos bajnokságot és Gyermek Gálát. A diákoknál az országos döntőbe való feljutás volt a tét, hiszen aki itt jól szerepelt, az részt vehet az Országos Döntőn is. Egyesületünk 17 versenyzőt sorakoztatott fel a megmérettetésen, akik között három „első versenyes” birkózópalánta is szőnyegre állhatott.

Eredményeink: Diák II. 26 kg Macsári Krisztina 2. hely 69 kg Für Amira 2. hely Diák I. 38 kg Somogyvári Milán 3. hely 46 kg Szabó Zsóka 3. hely 50 kg Laczkó Petra 2. hely 58 kg Papp Krisztofer 2. hely 69 kg Erőss Richárd 3. hely Így hét versenyzőnk továbbjutott a május 4-én, Szentesen rendezendő Országos bajnokságra. Gyermek korcsoportúak eredményei: 29 kg Kis Levente 2. hely 32 kg Deák Emese 2. hely 63 kg Pleskonics Máté 1. hely Az indulók között volt még, de nem állhattak dobogóra: Tóth Vajk, Szűcs Letícia, Csizmadia Áron, Oláh Tamás, Farkas Krisztián, Albert Ádám és Balázs Renáta.

A három első versenyes és a mesterek (Fotó: OSBK)

A vajdasági, de Orosházán tanuló és a Spartacusnál edző és versenyző Zónai Zsolt, hazájában, a Vajdasági Bajnokság 48 kilós mezőnyében lépett szőnyegre. A Szpari fiatalja imponáló birkózással szerezte meg az aranyérmet.

Az OSBK másik vajdasági kitűnősége Surányi Martin is küzdőtérre állt ezen a hétvégén, mégpedig Porecsben, a szerb válogatott tagjaként. Martin az erős nemzetközi mezőnyben az előkelő második helyen végzett. Nem volt egyedül az orosházi klubból, hisz ezen a horvátországi versenyen bíráskodott Szél Dávid, a klub első osztályú nemzetközi bírója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.