- hirdetés -

Újabb versenyre utaztak az Orosházi Birkózó Egyesület fiatal versenyzői, akik ezúttal Csongrádon vettek részt területi szabadfogású bajnokságon, ahol a májusi országos döntőbe való továbbjutás volt a céljuk. Ez többeknek sikerült is, ketten ráadásul aranyérmet is nyertek közülük.

Csongrádon rendezték április 6-án a Dél-Kelet Magyarországi Területi Szabadfogású Bajnokságot, ahol a diák I. és diák II. korosztályok képviselői léptek szőnyegre, hogy az rszágos döntőbe kerülésért mérkőzhessenek meg egymással. Mellettük érdemes volt a legkisebbeknek is elutazniuk, hiszen a területi bajnokságon kívül Gyermek Birkózó Gálát is rendeztek, ahol az egyesület képviseletében Pusztai Márkó egy második hellyel mutatkozott be.

A diák I-es korosztály 69 kilogrammos kategóriájában induló Cseh Balázs ott folytatta, ahol nemrég a magyar bajnokságon abbahagyta, magabiztos birkózással húzta be súlycsoportja első helyét. A diák II-esek 23 kilósai között induló Verasztó Albert szintén az első helyen végzett. Rajtuk kívül Berke Milán ezüstérmet, míg Ella Alexandra, Posuch Petra és Török Dávid bronzérmet nyertek súlycsoportjukban.

Cseh Balázs az országos bajnokság után Csongrádon is a dobogó tetejére állhatott (Fotó: egyesület)

Ezzel csapattársukkal, Bódi Csabával együtt kivívták a májusi szabadfogású magyar bajnokságon való részvétel jogát. Versenyzőik teljesítményének köszönhetően az Orosházi Birkózó Egyesület a csapatverseny negyedik helyén végzett, a Kiskunfélegyháza, a Törökszentmiklós és a Jászberény csapatai mögött.

Részletes eredmények:
Gyermek korosztály:
26 kg: Pusztai Márkó II. hely

Diák II. korosztály:
23 kg: Verasztó Albert I. hely
29 kg: Bódi Csaba V. hely
35 kg: Darók Levente IV. hely
54 kg: Ivanics András V. hely

Diák I. korosztály:
35 kg: Zsóri Axel V. hely
35 kg: Rózsás Tamás IV. hely
35 kg: Török Dávid III. hely
50 kg: Ella Alexandra III. hely
54 kg: Posuch Petra III. hely
69 kg: Cseh Balázs I. hely
85 kg: Berke Milán II. hely

A csapat tagjai voltak még: Jeszenszky Dusán és Takács Ádám

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.